Már csak három meccs van hátra az Európa-bajnokságon, ma rendezik a papíron erősebbnek vélt elődöntőt, Spanyolország és Olaszország között. Jövünk a Player-tippekkel.

Európa-bajnokság, elődöntő

Olaszország–Spanyolország

Csáki Csaba – Roadster.hu, az olasz foci szakértője: hosszabbítás után 1–2

„Két labdabirtoklós, sokpasszos csapat meccse lesz és nagyon kíváncsian várom, melyik fog lemondani a labdáról. Spinazzola hiánya óriási veszteség az olaszoknak, vele azt mondanám, behúznák. Így abszolút háromesélyesnek látom az elődöntőt, amin a két, nem túl kiemelkedő center jobb/rosszabb helyzetkihasználása dönthet. Hosszabbítást sejtek.”

Kolumbán Antal – Player.hu, Sport rovat, La Liga- és PL-specialista és a Timo Werner anti-fanclub tagja: 2–0

„Zsinórban a negyedik Eb lesz, ahol olasz–spanyolt láthatunk. Nem kérdés számomra, hogy eddig az olaszok voltak a meggyőzőbbek, a belgák ellen az első 80 percben fociban, az utolsó tízben időhúzásban mutattak világklasszis teljesítményt. Spinazzola kiesése érzékenyen érintheti az olaszokat, de a fáradtabb spanyolok ellen még így is magabiztosan jutnak a döntőbe.”

Rétsági Oszkár – Player.hu, Sport rovat, a kevés francia-drukkerek és NB I-érdeklődők egyike. Fradi-, Barca- és 'Pool-specialista: hosszabbítás után 2–1

„Kissé váratlanul az olaszok voltak eddig a legmeggyőzőbbek a tornán, nemcsak olaszosan szervezettek, hanem veszelyesek is, jönnek a gólok, jó őket nézni. A spanyolok nehezen indultak, de mára már üzemi hófokon égnek, bar ez a túlpörgés hátul orbitális hibákat eredményez. Viszont ők már mindent megéltek ezen az Eb-n, és mindenhonnan képesek felállni.”

Négyen maradtak, ki az Európa-bajnokság legnagyobb favoritja?

Kialakult a két elődöntő párosítása, de ki a legnagyobb favorit?

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Van egy 165 milliós ország, ahol megőrülnek az argentin válogatottért