Roppant fiatal szakembert csábított el a Partizantól a Videoton.

Henning Berget elküldték a második hely és a kupakudarc miatt, és a már régóta rebesgetett szál hivatalossá vált: Marko Nikolics érkezett a Videotonhoz, aki a 2016/2017-es szezonban duplázott a Partizan Beograddal. Az új tréner 2019. június 30-áig írt alá.

(vidi.hu)

Nikolics 2008 októberétől 2011 májusáig irányította az FK Radot, majd a következő szezonban a szerb U18-as válogatott mellett dolgozott. Ezt követően 47 mérkőzésen keresztül ismét a Rad kispadjáról irányított, majd 2013-ban a Vojvodina mestere lett. Decemberben azonban újra váltott, és a belgrádi Partizan edzője lett, ahol 2014-ben az Európa-liga csoportkörébe juttatta a csapatot. Ezt követően 2016 első felében rövid ideig a szlovén Olimpija Ljubljana kispadján ült, majd 2016 augusztusában ismét a Partizan szerződtette. Majd pedig duplázott is a fekete-fehérekkel, a bajnoki cím mellett a kupát is megnyerte.

Az NSO írta meg, hogy szerb sajtóhírek szerint Nikolics évente nagyjából 800 ezer eurót keres majd, ami kiemelkedően magas összeg az NB I-ben, ugyanis a legmagasabb NB I-es fizetés sem haladja meg a 400 ezer eurót. De ekkora összeget is csak egy játékos keres, nem edző. Ez a 800 ezer megközelíti Bernd Storck kapitány bérét, aki korábbi hírek szerint évi 1 millió eurót keres.

(vidi.hu, NSO)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában