Gary Neville még 2015 áprilisában szakkommentátorként tett egy akkor még annyira nem is felelőtlennek tűnő kijelentést a Barcelonával kapcsolatban. Tegnap viszont kiderült, hogy nemcsak felelőtlen kijelentés volt, de széllel szemben hugyozott, és mint ilyenkor szokás, sikerült is levizelnie magát, ráadásul elég rendesen.

Mert Messi és Suárez nem sok esélyt adott a Valenciának a Király-kupa elődöntőjének első meccsén, ketten együtt hét gólt lőttek, vagyis a Barca 7–0-ra elverte Gary Neville-éket. (A visszavágót azért még lejátsszák a csapatok.) Neville korábban pedig így vélekedett az ilyesmi eredményekről:

"Láthatjuk, hogy vannak csapatok, akik elmennek a Camp Nouba, és 5, 6, 7–0-s vereségeket szenvednek. A Barcelona egy nagyszerű együttes, de ha egy olyan csapathoz tartoznék, amelyik kikap mondjuk 7–0-ra tőlük, soha többé nem tudnék a családom szemébe nézni."

Amúgy Gary Neville a vereség ellenére nem tervezi, hogy lemondana.

És nyilván mémek is születtek a meccsel kapcsolatban:

Az Arsenal-szurkolók ebben a pillanatban, a BL-nyolcaddöntőben kétszer is játszanak a Barcával. Mondjuk ilyen nálunk egy erősebb céges buli közben is előfordulhat.

Talán ez a kép nem is szorul magyarázatra:

Ahogy ez sem:

Egy laza szerdai Király-kupa-mészárlás:

Neymar emberségből jelesre vizsgázott, kihagyta a büntetőt, hogy legalább ő ne alázza meg a Valneciát:

Gary Neville történelmet írt, kevés olyan edzők egyikévé lépett elő, aki beparkolja a buszt, de mégis rommá verik a csapatát:

Na, és a spanyol bajnokságot nézed? Fogadsz is?

És ezt olvastad már?
Szabálysértéssel vádolja a Manchester Cityt a PL, pontlevonás vagy kizárás lehet a büntetés
További cikkeink a témában