Az elmúlt időszakban több olyan vélemény is megjelent, amely szerint Erling Haaland jelenleg a világ legjobb futballistája. Guardiola véleménye azonban változatlan.

Erling Haaland az első manchesteri szezonjában gyakorlatilag minden gólrekordot megdönt, és elképzelhető, hogy BL-győztesként és bajnokként zárja az idényt. Az ilyen csomag általában elég az Aranylabdához, kivételt csak azok az évek szoktak jelenteni, amikor világbajnokságot is rendeznek. A 2022-es katari vb-t figyelembe veszik a következő Aranylabda-szavazásnál, így a torna óta toronymagas favoritnak tűnik Lionel Messi.

Az elmúlt hetekben viszont ez a státusz megingott, egyre többen mondják azt, hogy Haaland érdemelné meg az Aranylabdát. Például Wayne Rooney is.

„Messi minden idők legnagyobbja, de jelenleg Haaland a világ legjobbja”

Wayne Rooney szavai ezek, aki szerint itt az új éra, Haalanddal és Mbappéval.

Pep Guardiola, Messi korábbi, Haaland jelenlegi edzője a két játékost hasonlította össze egy kérdésre válaszolva. A katalán edzőnél továbbra sem kérdés, hogy ki a legjobb:

„Messi vagy Haaland? Messit nem lehet összehasonlítani egyetlen futballistával sem, ő a legkomplettebb játékos, akit életemben láttam.  Ahogy lát a pályán, ahogy passzol, amennyire versenyzőtípus... Remélhetőleg Haaland képes lesz megközelíteni Messit, ez remek lenne számunkra”

– nyilatkozta Guardiola.

Ez is érdekelhet:

A PSG felfüggesztette Messit, és már nem is hosszabbít vele

Érdekes kérdés, hogy ezekkel a lépésekkel vajon Messi vagy a klub provokálta ki a kenyértörést? Mindenesetre csúnya lett a vége.

Minimum 80 százalék, hogy Messi visszatér Barcelonába

Van olyan újságíró, aki 95 százalékra írja az argentin barcelonai visszatérését, Xavi pedig már vele tervezi a következő szezon csapatát.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában