Számunkra nem teljesen világos, mi történt az elmúlt órákban, de az tiszta, hogy itt szakítás lesz.

Lionel Messit a szezonhajrá előtt a családjával Szaúd-Arábiába utazott, az arabok hivatalos kommunikációja szerint azért, hogy élvezze a varázslatos turisztikai célpontokat és az autentikus élményeket. Mindez persze nem akkora durranás, miután tudjuk, hogy az argentin zseni a szaúd-arábiai turizmus nagykövete.

Csakhogy Párizsban azt állítják,

Messi engedély nélkül utazott Szaúd-Arábiába, így aztán a Paris Saint-Germain két hétre szóló felfüggesztéssel és pénzbüntetéssel sújtotta a világbajnok támadót.

Messi a PSG Lorient elleni bajnoki vereségét követően utazott Szaúd-Arábiába. Az utazást állítólag Christophe Galtier edző sem hagyta jóvá, a klub pedig azóta már intézkedett is, írja a L’Équipe.

Ezzel szemben az ESPN újságírója, Martin Arevalo úgy tudja, két napja Messi engedélyt kért a PSG-től az utazásra, mert szabadnapokat terveztek. Amikor Messi már a levegőben volt és Szaúd-Arábia felé repült, a klub hirtelen megváltoztatta a terveit, és délelőttre edzést rendelt el.

A döntés értelmében Messi – akinek egyébként a szerződése a nyáron lejár – két hétig az edzéseket sem látogathatja, és fizetést sem kap erre az időszakra.

Nem sokkal később a L’Équipe azt is lehozta, hogy

most már hivatalos, Lionel Messi nem hosszabbít a PSG-nél.

Érdekes, hogy ezekkel a lépésekkel vajon Messi vagy a klub provokálta-e ki a kenyértörést, mert mindkét húzás arra irányult, hogy ellehetetlenítse a hosszabbítást. Ezek után meglepő lenne, ha nem Barcelonában kötne ki az argentin.

Minimum 80 százalék, hogy Messi visszatér Barcelonába

Van olyan újságíró, aki 95 százalékra írja az argentin barcelonai visszatérését, Xavi pedig már vele tervezi a következő szezon csapatát.

Ronaldo fizetésének a kétszereséért csábítják Messit Szaúd-Arábiába

Több mint 25-ször annyit ajánlottak, mint amit a Barcelona tudna adni neki évente.

Biztos, hogy van még igény Messire Barcelonában?

Hivatalosan is elkezdődött az argentin visszaszerzéséért folytatott művelet. Csakhogy a Barca egyre jobban focizik, megéri-e megbontani ezt Messi miatt?

(Fotó: Catherine Steenkeste/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában