Hanga Ádám és csapata, a Real Madrid vasárnap este legyőzte az Olimpiakoszt az Euroliga döntőjében, ezzel pedig ő lett az első magyar játékos, aki megnyerte az európai sorozatot.

A 34 éves magyar válogatott játékos az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában felidézte, hogy az elmúlt évtizedben négyszer is eljutott a Final Fourba, ebből a vasárnapi volt a harmadik fináléja, de most először sikerült nyernie.

Ez egy olyan dolog, amit egy magyar játékos sem ért el, én vagyok az első és elképesztően boldog vagyok, mivel nagyon sokat vártam erre a címre

– mondta Hanga, majd hozzátette, elsősorban a családjával szeretne ünnepelni, aztán szerdán nekivágnak a bajnokságnak.

Elértem egy olyan dolgot, amit nagyon-nagyon régóta kergetek

– emelte ki a korábban a Barcelonában is megfordult kosárlabdázó, majd elárulta, hogy az interjút követően bemegy az öltözőbe és iszik egy sört a csapattal.

Aki még a magánéletében is mindenből motivációt merít – Interjú a civil Hanga Ádámmal

Immár Real Madrid-játékosként mesélt Ádám a cipőkhöz és az autókhoz való viszonyáról, vagy épp a motivációról, amit mindenhonnan gyűjt, legyen szó Hamiltonról vagy épp az apjáról, aki nem volt jelen.

Hanga Ádám: A karrierem legnagyobb sikerét nem a kosárlabdapályán értem el

Az Európa egyik legjobb csapatában kosarazó magyar játékos mesélt nekünk a mindennapjairól, a terveiről. Annyit röviden leszűrhetünk, hogy vérprofi, alázatos és szerény.

(MTI; fotó: Rodolfo Molina/Euroleague Basketball via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Nincsenek szavak Kyrie Irving cipőjére

További cikkeink a témában