Az As szerint legalább hat játékosával nem számol a Real Madrid. Nagy nevek vannak a listán, meglepetés nincs.

Mozgalmas nyár előtt áll Florentino Pérez és a Real Madrid. A klub a tavalyi átigazolási szezont igazán nagy transzfer nélkül hozta le, de ezzel csak rákészült az idei költekezésre. Kylian Mbappét napi szinten szóba hozzák a Madriddal – mostanában a Barcelonával is –, és vannak olyan vélemények, hogy Erling Haaland megszerzéséről sem tett le a Real, ahogy védő is érkezhet, konkrétan Rüdiger a Chelsea-től.

A Real Madrid mellett most már a PSG is akarja a Premier League egyik legjobb védőjét

Újabb Real–PSG meccs van kialakulóban a transzferpiacon.

Ezeknek a játékosoknak a megszerezéséért azonban nagyon mélyen a zsebbe kell nyúlnia a Péreznek, ami azt is magával vonja, hogy a klub más játékosokon próbál spórolni – már nem alapembereken és olyanokon, akik soha nem voltak alapemberek.

Az As szerint a Real nyáron hat játékosától szabadulna meg. Itt a lista:

  • Eden Hazard
  • Gareth Bale
  • Isco
  • Marcelo
  • Luca Jovic
  • Mariano Diáz

Bale, Isco és Marcelo esete az egyszerűbb. Korábban mindhárman alapemberek voltak, de Ancelotti jelenlegi csapatába már egyik sem fér be, ezért a nyáron lejáró szerződését egyik játékosnak sem hosszabbítja meg a klub, ezzel nagyjából 60 millió eurót spórol a Real a fizetések terén.

Hazard, Jovic és Mariano helyzete azonban összetettebb. Hazard úgy érkezett Madridba, hogy ő lesz a Bérnabeu új sztárja, de az elmúlt években szinte folyamatosan sérült volt, most is az, a hírek szerint meg kell műteni, közben pedig már 30 éves lett. A Realnál belátták, hogy valószínűleg már soha nem lesz az a játékos, akit reméltek, ezért elengednék. Jovic és Mariano eközben soha nem volt alapember, de viszonylag magas a fizetésük, nekik ezért kell menniük. Ennek a hármasnak az elpasszolásával újabb 50 millió eurót spórolna a béreken a Madrid.

A fenti hármas eladása azonban nem lesz egyszerű menet, leginkább Hazard-é nem. Nagyjából 30 millió eurót keres szezononként, és még két évig szerződés köti a klubhoz. A Realnál abban reménykednek, hogy találnak egy csapatot, amely kölcsön venné a következő idényre a belgát – tavaly ugyanez volt a megoldás Gareth Bale esetében is. A hírek szerint Hazard is hajlana a váltásra, az év végi vb lehet karrierje utolsó világbajnoksága, és az ő szempontjából félő, hogy nem kerül be a belga keretbe, ha Madridban nem játszik.

A spanyol média szerint Luka Jovic is rábólintana a váltásra, olyan csapatot akar, ahol folyamatosan játéklehetőséget kap. Mariano számára azonban megfelel a jelenlegi helyzet, a dominikai támadó szeret Madridban élni, és a nagyjából ötmillió eurós fizetéséről sem mondana le szívesen.

Bale a Realban ugyan nem játszik, a válogatottban viszont nagyon él:

Óriási gólt szerzett szabadrúgásból Gareth Bale a vb-pótselejtezőn

A válogatottban még mindig nagyon megy Bale-nek.

(Fotó: Getty Images; via)

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában