Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Miközben már egy ország csámcsog Hosszú Katinka és Shane Tusup házasságán, sőt talán több ország is, mi csendben figyeltük az eseményeket. Nem, nem azért mert nem érdekli a Playert, nem azért, mert belefulladtunk a töltött káposztába, hanem a téma érzékenysége miatt.

A fejünkhöz vághatod, hogy gebe, éheztetett műnőket mutatunk, hiszen ízléssel nem érdemes vitatkozni, azt is ránk olvashatod, hogy az egyre több, neked készített cikkben előfordulnak elütések. Igaz, ám azzal nem vádolhatsz minket, hogy kéretlenül vájkálunk mások magánéletében, olcsó bulvárfogásokkal merjük bele tollunkat/klaviatúránkat olyan privát témákba, amihez semmi közünk.

Pont ezt éreztem Katinka és Shane esetében is. Taszított a gondolat, hogy az ország első számú sportolójának, sőt a világ egyik (ha nem a) legjobb sportolójának, vagy úgy egyáltalán bárkinek belemásszak az életébe, a házasságába, oda, ahova kettejükön kívül mindenki hívatlan vendég. Már tényleg minden lap arról cikkezett, hogy Tusup megint megőrült, elborult aggyal őrjöngött, Katinka pedig megelégelte és lelépett. Vagy igaz, vagy nem, nem ránk tartozik egy fiatal pár házasélete.

És igen, most mondhatod, hogy bizony ők jöttek házhoz a lószerszámért, mert minden szirszart kiposztoltak a Facebookra és az Instagramra, ők rántottak be az életükbe, ők nyomtak szelfit bárhonnan mindenről, tehát az már nem is magánélet, ez a mi életünk is. Valóban így történt, ez az ő brandjüknek a része, akár az asztalra is csaphatnánk, hogy akkor most már mondjanak már többet annál a semmilyen közleménynél, ám rohadtul nincs így. Ők döntöttek úgy, hogy elénk tárják életük nagy szeletét, de ők bármikor vissza is vehetik ezt, hiszen az ő életük.

Itt jön a várva várt DE!

Sajnos az ő magánéletük nemcsak arról szól, hogy milyen a házasságuk, Shane ordít-e, esetleg mással hál, vagy hogy Katinka gombapörköltje ehetetlen, hanem a magyar sportról. Ez a két ember megváltoztatta az úszósportot, Hosszú gyakorlatilag egy személyben jelenti a magyar úszást, a világ egyik legjobb sportolója, Tusuppal közösen pedig nagyjából a vállukon tartják a magyar sport mondjuk felét. Emlékezzünk Rióra, ahol a nyolc magyar aranyból hármat (egyénit) Katinka nyert.

Ezen kívül időközben alapítottak egy klubot is, ahol számtalan úszópalánta jövője is múlhat azon, hogy ők hogyan jönnek ki ebből a válságból. Bár tudjuk, hogy "az Iron Aquatics edzései minden csoportban megrendezésre kerülnek". Egyelőre. És ott van a Csillebércen megvalósuló úszóakadémia is, ami szintén az ő projektjük, az állam azzal a vízióval adta át nekik az egykori úttörőtábort, hogy az lesz a magyar úszósport jövője, a leendő olimpikonok melegágya, ott alkothat tovább Hosszúék klubja.

Szóval az ő házasságuk egyben sportszakmai kérdés is, ami miatt van okunk aggódni, és van okunk érdeklődve figyelni.

Persze beleugatni így sincs jogunk, azonban közünk igenis lett hozzá, mert a magyar sport jelene és jövője nagyban függ attól, sikerül-e rendezniük az életüket. Hogy hogyan, nem tartozik ránk, nekünk annyi a dolgunk, hogy csendben szorítunk azért, hogy sérülés nélkül oldják meg, békésen. Így vagy úgy.

(Fotó: MTI)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.