Az év legjobban várt bokszmeccsében nem kellett csalódnunk, Joshua és Klicsko az elmúlt évtized talán legjobb nehézsúlyú meccsét hozta össze.

Óriási várokozás előzte meg a 41 éves Klicsko és a 27 éves Joshua vb-meccsét, és a két bokszoló olyat produkált, amit egy ideig biztosan nem felejt el az, aki látta.

Klicsko önmagához képest sokat mozogva, aktívan kezdett, de az első néhány menet az ismerkedésről szólt, aztán az ötödikben Joshua leütötte az ukránt, egy pillanatra úgy tűnt, vége. Klicsko azonban összeszedte magát, majd a hatodik menetben ő következett: Joshua padlózott. Úgy tűnt, fizikailag az angol elfogyott, és a következő két menetben, ha kicsit agresszívebb Klicsko, akkor simán eldönthette volna a meccset.

De nem tette, Joshua kijött a gödörből, majd a tizenegyedik menetben egy brutális felütés után ismét padlózott Klicsko, igaz, felállt, de látszott, hogy Joshua ezt már befejezi. Még egyszer leütötte az ukránt, végül a menet hajrájában a bíró megállította a bokszháborút.

 

Egy egészen fantasztikus meccsen tehát Anthony Joshua nyert, ezzel ő az IBF, a WBA és az IBO bajnoka. De Klicsko is óriásit küzdött, meglepett mindenkit, aki korábban leírta őt, most tényleg nem alibizett, hanem beleállt a bunyóba. A végén a jobb nyert, mondta az ukrán, aki nem zárta ki a visszavágót sem, de inkább az a valószínű, hogy visszavonul.

Joshua meg rögtön kihívta Tyson Furyt. Az sem lenne kis meccs, ha Fury végre összeszedné magát.

(Fotó: AFP)

És ezt olvastad már?
Olyan gólt csavartak az angol Ligakupában, hogy alig hiszünk a szemünknek