Szenegál háromszor is betalált a házigazda ellen.

A világbajnokság nyitómeccsén a házigazda Katar simán kikapott 2–0-ra Ecuadortól, ahogy Szenegál is kétgólos vereséget szenvedett Hollandia ellen, vagyis mindkét fél számára kiemelt fontossággal bírt az egymás elleni mérkőzésen.

Bár Katar jobb arcát mutatta, mint az első meccsen, mutatott produkciójuk így is kevésnek bizonyult a papíron erősebb és technikásabb játékosokból álló, ám csapatként továbbra is kissé sovány teljesítmény nyújtó Szenegál ellen. Katar kikapott, Szenegál nyert.

Hogy is történt?

Szenegáli nyomással indult a meccs, az első komolyabb helyzet/történés azonban Katarhoz fűződött, amikor a 34. percben egy szép támadás végén Ismaila Sarr hátulról fellökte Afifet a büntetőterületen belül – erősen tizenegyesgyanús volt, hiába reklamáltak a hazaiak, semmi nem lett belőle:

Nem sokkal később hatalmas védelmi hibát követ el Katar, aminek következtében Dia 10 méterről lőhetett a kapuba (0–1) – ez a gól inkább a katari védelem bizonytalanságának számlájára írható, mintsem Szenegál támadójátékának eredménye volt:

Alig kezdődött el a második félidő, Szenegál megduplázta előnyét, Diédhiou egy pazar fejessel váltotta gólra a szögletet (0–2):

A második gól után összekapta magát Katar, összeszedettebbnek és veszélyesebbnek tűntek – a 67. percben hatalmas helyzetet hagytak ki, pedig eddigre megérdemeltek volna már egy gólt:

A 78. percben aztán össze is jött a világbajnokság történetének első katari gólja, amikor egy beadást követően Muntari több védőt is megelőzve fejelt a szenegáli kapuba (1–2):

Sokáig azonban nem örülhetett és reménykedhetett Katar, ugyanis a csereként beálló Bamba Dieng hat perccel később háromra növelte a szenegáliak gólját (1–3):

Katar ugyan kikapott, de büszke lehet a második félidőben mutatott teljesítményére. Ugyanakkor nulla pontjával gyakorlatilag kiesett a vb-ről, bár matematikai esélye még van, az utolsó csoportmeccse a holland válogatott ellen semmi jóval nem kecsegtet.

Szenegál nyert, de ez a teljesítmény kevés lesz, ha komolyabb vébéálmokat kergetnek. Mindenesetre ezzel a 3–1-gyel két meccs után három pontja van, ami még bármire jó lehet.

Fun fact

Szenegál még soha nem tudott egynél több góllal nyerni, egészen idáig, vagyis történelmet írt.

Foci-vb, A-csoport, 2. forduló

  • Katar–Szenegál 1–3 (0–1)
  • Gól: Dia (41.), Diédhiou (48.), Dieng (84.); Muntari (78.)

(Fotó: Getty Images)

Ez is ma történt a világbajnokságon:

Irán 98. és 101. perces góllal nyert a vb-n

Irán óriásit hajrázva legyőzte a walesieket.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés