Jürgen Klopp most sem húzódott a háttérbe, hosszasan beszélt a VAR-történelem legnagyobb bakijáról.

A Liverpool már az Union St. Gilloise elleni Európa-liga meccsre készül, ám a hivatalos sajtótájékoztatón még mindig a Tottenham elleni meccs kapitális játékvezetői hibája volt a téma. A Liverpool már adok ki hivatalos közleményt, amely korrekt és előremutató volt, de a német menedzser nem teljesen osztja a hivatalos vezetői véleményt.

A Liverpool közleményben reagált a VAR-hibára

Érthető módon elfogadhatatlannak tartja a Liverpool a történeteket.

„A kikerült felvétel nem igazán változtat semmin. Miután láttam a végkimenetelt, vagyis, hogy nem adták meg a gólunkat, a történet miértje engem már nem különösebben érdekelt. A lényeg, hogy gólt lőttünk, de nem számított. Szó sincs arról, hogy otthon ültem volna, és vártam volna a magyarázatot, vagy ilyesmi.”

Hozzátette, hogy szerinte fontos, hogy megfelelően kezeljék ezt a helyzetet, mert mindenki, aki érintett volt, nem direkt cselekedett úgy, ahogy. Sem a vezetőbíró, sem a partjelző, sem a negyedik játékvezető és különösen nem a VAR-szobában ülők. Hiba történt, egy nyilvánvaló hiba, amire meggyőződésem szerint lennének megoldások, írta meg a PoolBarátok.

Sokan nem szeretnék, hogy ezt a Liverpool menedzsereként kimondjam, ezért inkább úgy mondom, mint egy futballt szerető ember: az egyetlen megoldásnak az újrajátszásnak kellene lennie. Ez a helyzet. Valószínűleg nem fog megtörténni. Az érv nyilván az lenne ellene, hogy ha egyszer ezt a szelencét kinyitjuk, mindenki nyitogatni fogja.

Ez a szituáció precedens nélküli, korábban nem történt hasonló eset. Persze hozzá vagyok szokva a hibás döntésekhez, 56 éves vagyok, 50 éve részem a futball, nem mindig kezelem jól ezeket a szituációkat, de már elfogadtam a sok hibás döntést, a sok nehéz döntést.

Ugyanakkor hasonlóra emlékeim szerint még soha nem került sor. Ezért lenne helyes az újrajátszás. Ha pedig az ellenérv az, hogy valamikor még egyszer hasonlóra fog sor kerülni, akkor azt a meccset is újra kell játszani! Vagy, ami még jobb lenne: a játékvezető hívja össze a két edzőt, és kérjen bocsánatot, hiba történt, de megoldjuk. Hagyjuk, hogy a Liverpool gólt szerezzen, és onnan folytatjuk.”

Ami igazán speciálissá tette a helyzetet a meccsen az az, hogy szereztünk egy teljesen átlagos és szabályos gólt, nem adták meg, majd két perccel később kaptunk egyet. Minden másképp alakult volna, ha nem veszik el a gólunkat, kezdve azzal, hogy középkezdés következett volna. Ez az én szemszögem, de nem vagyok dühös senkire.

Aztán kitért a kiállításokra is, Jones esetében azt kifogásolta, hogy nem volt reális a VAR működése, Jotánál pedig az első sárga lap volt elhibázott.

Arról, hogy a Liverpool tesz-e az újrajátszás irányába lépéseket, annyit mondott Klopp, amit súgtak neki: „A klub ebben a szakaszban a rendelkezésére álló információkat vizsgálja”.

Halvány fogalmuk sincs a Premier League-bíróknak, mit kell nézni a VAR-szobában

A VAR-szobában megvonalazták Díaz gólját, majd nem szóltak, hogy nem volt les. Ki is kapott a Liverpool.

(Forrás: PoolBarátok)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A Fradi lilára verte az Újpestet

A Liverpool egy 120 perces dráma legvégén nyerte meg a Ligakupát

Gazdag a 93. percben mentett pontot csapatának

További cikkeink a témában