Persze ettől még tiszteli egymást a két edzőlegenda, de azért a német jót mulatott Guardiola kijelentésén.

Hamisítatlan kloppos reakció érkezett arra a kijelentésre, amit Guardiola a beIN Sportsnak tett:

„Ebben az országban mindenki a Liverpoolt támogatja, a média és az emberek is. Persze, a Liverpoolnak hihetetlen története van az európai sorozatokban. Viszont a Premier League-ben nem, mert a legutóbbi harminc évben csupán egyszer nyerték meg. De ez nem probléma.” 

Erre a Liverpool menedzsere így reagált:

Aztán azért adott egy rendes nyilatkozatot is:

„Liverpoolban élek, és igen, itt sok ember szeretné, hogy megnyerjük a ligát, de szerintem csak az ötven százalékuk. És teljesen igaza van Pepnek, csak egyszer nyertük meg a Premier League-et. Fogalmam sincs arról, hogy az egész ország támogat-e minket, de épp az ellenkezőjét érzem akkor, amikor máshova megyünk játszani. Talán ő többet tud erről, mint én. Emberek vagyunk, menedzserként folyamatosan újabb és újabb kiélezett helyzetbe kerülünk. Nagy hatással van ránk egy-egy meccs.”

Azt is megmagyarázta, miért mondta azt, hogy csalódott a Tottenham focija miatt, mert tele van kiváló focistával, mégis kizárólag a védekezésre játszik:

„A Tottenham elleni találkozó után arról beszéltem, nem szeretem azt a fajta futballt, amit az ellenfél képviselt. Akkor jólesett ezt mondani, de helytelen volt. Abban a pillanatban ezt éreztem. Nem tudnám még ennél is jobban tisztelni Antonio Contét, azt, amit csinál, Istenem, ahogyan szervezi a csapatokat...”

Majd még kitért Guardiolára:

„Fogalmam sincs, egészen pontosan milyen helyzetben volt Pep akkor, amikor erről kérdezték, miután kiesett a Bajnokok Ligájából. Nyilván elég nehéz volt elviselni. De a Liverpool bejutott a döntőbe.”

Korábban is volt már köztük csőrte:

Klopp: „Ami a Citynek lehetséges, az számunkra nem, és nem pontosan értem, hogyan képesek erre”

A Liverpool menedzsere nem először célozgat arra, hogy számára kissé rejtélyes, hogyan fér bele az FFP-be a Manchester City féktelen költekezése.

De nagyon tisztelik egymást:

(Fotó: Alex Gottschalk/vi/DeFodi Images via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Mutatjuk a világbajnokság legértékesebb kezdő tizenegyét
.