Ez Vlagyimir Panyikovnak lesz köszönhető, aki a Csercseszov-stáb egyik erőnléti edzője.

A Fradi Peter Stöger helyett Sztanyiszlav Csercseszovot ültette a kispadra, mondván az osztrák egy finom úr volt, de ide kőkeményen az asztalra kell csapni. A Nemzeti Sport most bemutatta az orosz edző segítőit, akik jelenléte nem ígér túl sok jót a játékosoknak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ferencvárosi Torna Club (@ftcofficial) által megosztott bejegyzés

Az erőnlétért az 51 éves spanyol, Paulino Granero, és a a fent említett 52 éves Vlagyimir Panyikov felel. A spanyol a 2018-as világbajnokságon is Csercseszov mellett dolgozott, a technogym.com értékelése szerint elég jól:

„Ha a világbajnokság harminckét csapatát nézzük, és megvizsgáljuk a megtett kilométerek számát, a mozgások és a futások sebességét, intenzitását, valamint a sprintek számát, azt látjuk, hogy Oroszországé a legjobb eredmény.”

Az orosz Panyikov hatalmas guru a maga területén, az egy dolog, hogy

nem ismeri a fáradtság szót, állítólag vannak olyan edzések, amelyek után a játékosokat majdhogynem be kell támogatni az öltözőbe.

Ő tíz éve dolgozik Csercseszov mellett, és azt mondják, van egy titkos technológiája, amelyet senkivel sem hajlandó megosztani. Még a meccsek alatt is monitorozza a focisták fizikai állapotát, lesi, ki mennyire friss, mennyire van besavasodva. A sprint sebessége nála 25,2 kilométer per órás sebességnél kezdődik, szóval aki ez alatt fut, az csak kocog.

További érdekességek a Nemzeti Sport cikkében.

(Fotó: FTC / Facebook)

És ezt olvastad már?
Hosszú Katinka világbajnoki negyedik hellyel búcsúzott a hazai közönségtől a vb-n