Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nagyon korrekt nyilatkozatokat adtak a játékosok az el Clásico után, de ez megint csak azt támasztja alá: szükség van videobíróra.

Feszült hangulatú, acsarkodással és dulakodással fűszerezett el Clásicón vagyunk túl, és elsősorban sajnos a játékvezető hibái miatt maradt emlékezetes, pedig négy szép gól is született.

Az első félidő végén Sergi Robertót azonnali pirossal kiszórta Hernández Hernández játékvezető, ami jogosnak tűnt. A sértett Marcelo szerint viszont nem, a Real brazil védője túlzónak érezte az ítéletet, ami igencsak befolyásolta a meccset.

Tegyük hozzá, hogy Marcelo részéről ugyan korrekt, hogy ezt is bevallotta, de ha nem ért hozzá Roberto, akkor talán erre nem volt szükség:

Persze az vesse rá az első követ, aki nem játszotta volna el a nagyhalált, plusz ugye maga a szándék is büntethető, ha fizikai kontakt nem is történt.

Marcelo a Bayern elleni BL-elődöntő után is coming outolt, akkor a kezezését ismerte el, ami után tizenegyest kellett volna adni.

A Barcelona második gólja előtt, amikor már emberhátrányban volt a hazai együttes, Luis Suárez szabálytalanul vette el a labdát Raphaël Varane-tól, és rá is kérdeztek a meccs után, hogy szerinte is faultolt-e:

„Igen, azt hiszem, kicsit erőszakos voltam.”

A játékosok már egyre inkább beleállnak ezekbe a hibákba, érezni a nyomást a döntéshozókon, mégis hezitál az UEFA és a Spanyol Labdarúgó-szövetség. Márpedig a legtöbb hiba az elmúlt hetekben épp a BL-ben és a La Ligában volt, ráadásul nagyon komoly, döntő hibák. Valamiért, valakiknek mégsem éri meg bevezetni a videózást.

(Fotó: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.