A válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a Fradi új edzőjéről, Sztanyiszlav Csercseszovról beszélt az orosz kinevezése után.

Peter Stögert Sztanyiszlav Csercseszov váltotta a Ferencváros kispadján.

Az orosz válogatott korábbi szövetségi kapitánya lett a Fradi edzője

Keménykezű edzőt akart a Ferencváros Peter Stöger helyett, a korábbi orosz szövetségi kapitány személyében meg is találta.

A Fradi új edzőjéről a válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi beszélt a DIGI Sport híradójának.

Erős embernek ismertem meg, erős karakter. Egyszer beszéltem róla Nemanja Nikoliccsal, kikértem a véleményét, hiszen az edzője volt, ő pedig csupa jót mondott róla. Remek edzőnek tartom Csercseszovot, elismerésre méltó, amit elért az orosz válogatottal, főleg a világbajnokságon, bár utána jött egy kis visszaesés.

Majd azzal folytatta, hogy szerinte a Ferencváros jó döntést hozott, de Peter Stögerről sem tud rosszat mondani. Rossi szerint Stögert nem a gyengébb eredmények, hanem a játékstílussal kapcsolatos elvárások miatt menesztették.

Csercseszov legutóbb Oroszország szövetségi kapitánya volt, a 2018-as világbajnokságon a negyeddöntőig vezette a válogatottat, azonban az Eb nem sikerült valami jól, így a szövetség szerződést bontott vele. Összesen 57 meccsen irányította az orosz válogatottat, 25 győzelem, 11 döntetlen és 21 vereség a mérlege.

Marco Rossi véleménye a Nemzetek Ligája-sorsolásról:

Marco Rossi a Nemzetek Ligájáról: Ugyanolyan lehetetlen csoport, mint az Eb-n

A lehető legkeményebb csoportba sorsolták a magyar válogatottat a Nemzetek Ligájában.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában