Az első szettet megnyerte a magyar teniszező a sanghaji negyeddöntőben, de a továbbjutás most nem jött össze.

Marozsán Fábián élete formájában teniszezett az elmúlt napokban a sanghaji ATP 1000-es tornán. A világranglistán 91. helyen álló Marozsán előbb legyőzte a világranglista 11. helyezettjét, Alex De Minaurt, majd a ranglista-kilencedik Casper Ruudöt. A norvég legyőzősével bejutott a negyeddöntőbe, hasonlóra 1990 óta egyetlen magyar teniszező sem volt képes.

Marozsán Fábián óriási bravúrral negyeddöntős Sanghajban

Marozsán a világranglista 9. helyén álló Casper Ruudöt verte, ezzel 1990 óta az első magyar, aki ilyen messzire jut egy mestertornán.

A negyeddöntőben szintén top 20-as játékost kapott Marozsán, Hubert Hurkacz volt a 23 éves játékos ellenfele. Ezúttal sem Marozsán volt a favorit, de ezúttal is kiválóan kezdett. Az első játszmában két alkalommal is brékelt, a másodikat már sikerült is megtartania, 5:4-nél pedig egy nehéz, szoros játék után megnyerte az első szettet.

A második szett teljesen másképp alakult, 25 perc alatt véget ért. Sajnos nem olyan eredménnyel, mint vártuk, Marozsán mindössze egy játékot nyert, 6:1-gyel kiegyenlített a lengyel. A harmadik szett már szorosabb volt, de a döntőszettben is Hurkacz bizonyult jobbnak, 6:3 lett a vége.

Marozsán Fábiánnak nem jött össze az újabb meglepetésgyőzelem, de a negyeddöntővel így is karrierje legnagyobb sikerét érte el.

ATP 1000-es torna, Sanghaj

Marozsán Fábián–Hubert Hurkacz 6:4, 1:6, 3:6

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

A legjobb szaúdi klub 100 milliót fizetne a legértékesebb portugálért

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés