A UFC 249-es gálájának főmeccsét, a Tony Ferguson–Justin Gaethje bunyót a szakértők és a szurkolók is az év egyik leglátványosabb, legkeményebb meccsének várták. És nem csalódtunk, egy zseniális bunyót láthattunk, amelynek a végén új sztár született.

A gála főmeccse eredetileg a Habib Nurmagomedov–Tony Ferguson párosítás lett volt a vitathatatlan könnyűsúlyú bajnoki övért, de a bajnok Nurmagomedov a koronavírus-járvány miatt Oroszországban ragadt, így ötödször sem tudták összehozni a szervezet leginkább várt bunyóját.

Helyette viszont – az ideiglenes bajnoki címért – Ferguson Justin Gaethje ellen lépett ketrecbe. Ferguson 12 meccses nyerőszériában volt, Gaethje pedig zsinórban három első menetes KO-győzelmet húzott be az előző meccsein. Rendkívül látványos, offenzív stílusa miatt igazi közönségkedvenc Gaethje, a meccs előtt azt mondta, elképzelhetetlennek tartja, hogy végigmenjen a bunyó, vagy kiüti Fergusont, vagy őt fogják kiütni.

Gaethje gyakorlatilag 23 percen át dominált, Ferguson rengeteg ütést és rúgást kapott be, de így is szívósan jött előre, benne volt a meccsben, hogy egy váratlan villanással fordítani tud.

A UFC kommentátorai többször feltették a kérdést, mekkora verést, hány ütést bírhat ki egy ember?

És Ferguson valóban páratlan keménységről tett tanúbizonyságot, de végül Gaethje mégis megtörte. Az ötödik menetben a teljesen szétvert korábbi ideiglenes bajnok már nem tudott visszatámadni, ezért a meccs bírója közbelépett, TKO-val nyert Justin Gaethje.

Sideline Sports on Twitter

Ferguson hung in there but Justin Gaethje dominates the main event fight and earns the TKO What a night! #UFC249 https://t.co/Rrvk5xtPQR


Az új ideiglenes bajnok azt nyilatkozta, tanult a hibáiból, korábban túlságosan is jól érezte magát a ringben, nem volt eléggé taktikus, nem védekezett megfelelően, két korábbi KO-veresége után viszont ezen változtatott.

Gaethje győzelme után most egy ideig biztosan nem jön össze a Nurmagomedov–Ferguson, helyette viszont még idén minden bizonnyal kapunk egy Nurmagomedov–Gaethje bunyót, ami előzetesen szintén szenzációsnak ígérkezik. Justin Gaethje nevét pedig most azok is megismerték, akik nem megrögzött MMA-fanok, és egészen biztosan rengeteg új szurkolók szerzett.

Szintén ezen a gálán történt:

Kihívta a nehézsúlyú KO-gépet, majd 18 másodperc alatt brutálisan kiütötték

Francis Ngannou ismét villám KO-val zárta le a meccsét.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában