Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Persze még messze a nyári átigazolási időszak, de a csapatépítés nevében már minden klub vett legalább egy Cé Ronaldót vagy egy új albán, török, japán Messit és már most elkülönítettek a Magyarország éves GDP-jének megfelelő összeget egy újabb Gareth Bale-re. Mi történt ma?

Éppenséggel az történt ma, hogy – az innen-onnan felröppenő pletykák szerint – az angol rekordbajnok Manchester United például két marékkal szórta a jóságot (értsd: a pénzt) és esztelenül vásárolta össze a világ legjobbjait.

Szóval az MU-tulajdonos Glazer-család vagy Louis Van Gaal most éppen kombóban vette meg 165 millió fontért a bazdmegoló Ronaldót Gareth Bale-lel együtt – mostanság úgyis olyan a kapcsolatuk – a Real Madridtól, és mintegy 40 millió fontért már Nicolas Otamendi is az Old Trafford gyepét koptatja a Mestalla Stadion füve helyett, pont ugyanúgy, mint a 30 millió fontért megvásárolt belga Kevin de Bruyne, aki a Chelsea-Wolfsburg-tengely után Manchesterben landolt. Ez így pedig 240 millió font, és persze akkor még nem is beszéltünk az említett játékosok heti fizetéséről, de nem is fogunk, mert már ezen az egészen felhúztuk magunkat.

Van az a mondás, hogy minden viccnek a fele igaz, ennek analógiájára nyugodtan mondhatjuk, minden átigazolási pletyka fele igaz, és ha ezt, vagy ha csak ennek elvi felvetését is vesszük alapul, akkor ez még mindig inkább egy abszurd kabaré, mint egy valós csapatépítés. Foci-business a legfelsőbb fokon, ahol az utánpótlásképzés teljesen háttérbe szorul, amely pedig a szakmai koncepció totális kudarcát jelenti.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.