Hiába nyílt titok, hogy Katarnak korrupció útján sikerült megkapnia a rendezés jogát – bizonyíték nincs rá –, egyelőre úgy tűnik, tényleg lesz focivébé 2022-ben, mégpedig egy igazán különleges.

Például azért, mert a brutál hőség miatt november és december között bonyolítják le a tornát, ami a klubfocit úgy vágja pofán, mint Donald Trump-győzelme a világot.

Vagy azért – ez a legújabb sztori –, mert a vébé idejére BETILTJÁK AZ ALKOHOLFOGYASZTÁST, vagyis Katarban tilos lesz piálni a meccseken, a közterületeken, vagyis szinte mindenhol. És ez tuti, a szervezők mondják:

„Nem lesz alkoholfogyasztás az utcákon, a tereken, de semmilyen közterületen sem, és ez egészen biztos és végleges döntés.”

Ez még okozhat kisebb felfordulást, ugyanis a FIFA egyik szponzora a Budweiser, ami ugye egy sörmárka. Persze, attól, hogy inni nem lehet, még reklámozni igen.

Az elit szállodákban minden bizonnyal továbbra is lehet majd fogyasztani (méreg drágán), és azért lesznek piálásra kijelölt zónák is, amik valószínűleg mindentől távol eső helyek lesznek.

Mindez pedig a nyári Eb-n tapasztalt szurkolói rendbontások miatt van, legalábbis erre hivatkoznak – a francia kormány egy időre betiltotta mindenféle alkohol árusítását.

Katarban már eddig is szigorú szabályok vonatkoztak az alkoholfogyasztása, külföldieknek például külön engedélyt kellett kérniük a hatóságoktól, ha piálni akartak, de a közterületre merészkedő részegeket is előszeretettel büntetik.

De még az is lehet, hogy bojkottálni fogjuk az egész katari vébét:

Ez eddig a legnyomósabb ok, hogy ne nézzük a katari focivébét

(Fotó: AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában