Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Amennyiben nem csak egy segélykiáltás Borkai Zsolt nyilatkozata a nol.hu-nak, akkor rohadt nagy a baj. Mármint azt tudjuk, hogy konkrétan elfogyott a pénz Győrben, de láttunk már ilyet, aztán minden ment tovább, másokkal, esetleg máshol.  Most viszont megszűnhet az ETO-foci.

Borkai Zsolt győri polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a Népszabadság online-nak elég egyértelmű nyilatkozatot tett a győri focicsapat jövőjével kapcsolatban:

Ugyanakkor csak halvány reményt látok az NB III-as szereplésre és arra is, hogy valamiképpen megmentsük az utánpótlást."

A helyzet egyelőre még annyira kusza, hogy a mai (április 22.) bejelentést is elhalasztották, mondván, nem tudnak tényekkel szolgálni. Bár Borkai kijelentése elég tényszerűre sikerült, azért hallani, hogy tárgyalnak külföldi befektetőkkel, arról nem is beszélve, hogy az állam MLSZ nem egy esetben nyújt már alá becsődölt kluboknak.

Nem kell túl messzire visszanézni, tavaly az Újpestet kellett volna kivágni az NB I-ből, de magyarosan, "okosba" megoldották, az Újpest FC Kft. 2013/14-es szezonra érvényes indulási jogát átruházták az Újpesti Torna Egyletre. Vagy ott van a Fradi, melyet visszasoroltak az NB II-be... ja nem, ekkor nem segítettek.

Na de hány olyan volt, hogy egyik napról a másikra telephelyet változtatott egy csapat, aztán maradt az első osztály, a Lombard is Szombathelyen indult, aztán Lombard Pápa lett belőle, de ott volt a Vasas–Kecskemét vagy a DVTK–Balaton FC, a REAC–Pécs, esetleg a Bodajk–Siókon csodaduó.

És hát Gyirmót elég közel van. A feljutáshoz is, meg földrajzilag is.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.