Nem vicc, tényleg egy zsák pénzt kap azért, ha betartja a normákat.

Neymar évi hat és fél millió eurót kaphat klubjától jó „magaviseletének” méltánylásaképpen – a fizetésén felül.

Az El Mundo spanyol napilap értesülése szerint Neymar szerződésének értelmében a pályán kívüli „udvariasságával és pontosságával” érdemelheti ki a plusz pénzt, amelyet havi részletekben egyenlít ki a PSG, írja az MTI.

Az újság tudomása szerint Neymarnak az „etikai bónusz” fejében eleget kell tennie annak a kitételnek, hogy nem késik edzésről és mérkőzésről, továbbá „udvariasan és barátságosan kommunikál a szurkolókkal, akiket köteles köszönteni minden meccs előtt és után“.

A brazil az évi hat és fél milliós külön jutalomért a kontraktusa záradékában azt is vállalta, hogy nem bírálja nyilvánosan párizsi klubját, sem annak politikáját

– írta az El Mundo, amely vasárnap adott hírt arról, hogy az arab tulajdonban levő Paris Saint-Germain annak idején csaknem félmilliárd eurót áldozott Neymar megszerzésére és a sztár fizetésére.

A lap a rendelkezésére álló dokumentumokra hivatkozva azt írta, hogy a 29 éves támadóért az FC Barcelonának fizetett 222 millió euróhoz társult még a párizsiakhoz 2017-ben öt esztendőre szerződő Neymar évi 43,3 millió eurós bruttó fizetése, és a kontraktus kiegészült úgynevezett hűségbónusszal, amely hosszú távú maradásáért cserébe 50,5 millió euróval gazdagította a brazilt. Így a teljes „Neymar-művelet – mint a futballtörténelem mindmáig legdrágább szerződése – az újság tudomása szerint összesen 489 228 117 euróba került.

(MTI; Fotó: Marcio Machado/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Jó ég, mekkora gólt rúgott a szlovén csatár!