Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A legjobb magyar csatár, Nikolics Nemanja úgy döntött, a jövőben kizárólag a Chicago Fire-re, vagyis a klubkarrierjére szeretne koncentrálni.

Niko döntése nem meglepő, már a skótok elleni meccs után is sejtelmesen nyilatkozott, akkor az mondta, nem tudja még, hogy haza fog-e repkedni az USA-ból arra a néhány percre, amit kap. /És akkor is kikapunk. :( /

Nikolics három országban, négy egymást követő évben is gólkirály lett – 2010-ben, 2014-ben és 2015-ben a Videotonban az NB I, 2016-ban a Legiában a lengyel bajnokság, 2017-ben pedig a Chicagóval az MLS legjobb góllövője lett. Ennek ellenére a válogatottban nem ment neki a góllövés, 27 meccsen 5-ször talált be, viszont alig játszott, a legtöbbször más poszton is. Nem találta meg egyik kapitány sem a helyét, vagyis nem építettek köré csapatot, pedig Nikolics 4,5 millió eurós piaci értékével a legértékesebb magyar játékos a világon.

Döntéséről az mlsz.hu-nak beszélt.

Minden olyan korszakot nehéz lezárni, ami különösen fontos az ember számára: a magyar labdarúgó-válogatottban töltött időszak meghatározó és emlékezetes periódusa pályafutásomnak, nagyon hálás vagyok azokért az évekért, amelyeket a válogatottnál tölthettemSosem bántam meg semmit, most is ugyanúgy tennék, mint amikor eldöntöttem, hogy magyar állampolgár leszek, mert reméltem, bemutatkozhatok a nemzeti csapatban.

Rengeteg erőt tudtam meríteni a drukkerek szeretetéből, éreztem, hogy jóban-rosszban támogattak, és végig mellettem álltak. Nehéz döntést hoztam meg, de azt gondolom, ez a helyes lépés, mostantól kizárólag a klubkarrieremre kívánok koncentrálni, és igyekszem továbbra is eredményesen és becsülettel képviselni a magyar futballt külföldön.”

De semmiféle rossz emlék vagy keserűség nincs bennem, egyszerűen arról van szó, hogy a jövőben minden energiámat a klubfutballra szánom, emellett a lehető legtöbb időt szeretnék az Egyesült Államokban élő családommal tölteni. Profi játékos ritkán beszélhet erről őszintén, de ebben a pillanatban talán elmondhatom, szeretnék jó családapa is lenni, ehhez pedig közösen eltöltött idő is kell.”

Nikolics Nemanja official

Minden olyan korszakot nehéz lezárni, ami különösen fontos az ember számára: a magyar labdarúgó-válogatottban töltött időszak egy meghatározó és emlékezetes periódusa pályafutásomnak, nagyon hálás...

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.