Charles Oliveira legyőzte Justin Gaethje-t, mégis elveszítette a könnyűsúlyú világbajnoki címét.

A UFC 274-es gálájának főmeccsén a brazil világbajnok, Charles Oliveira bunyózott az amerikai kihívóval, Justin Gaethje-vel. A meccset megelőző mérlegelés során Oliveira nem tudta hozni a súlyát, a 70,3 kilogrammos limit felett mérlegelt nagyjából 200 grammal. A UFC szabályzata szerint, ha egy bajnok a vb-meccse előtt súlyt téveszt, akkor megfosztják az övétől.

Így fordulhatott elő az a furcsa helyzet, hogy Oliveira világbajnokként érkezett a meccsre, de akkor sem tarthatta meg az övét, ha nyer. A másik oldalon természetesen Gaethje számára a vb-cím volt a tét, ha az amerikai győz, akkor ő a UFC új könnyűsúlyú világbajnoka.

A nem mindennapi előjelek ellenére a meccsre a szurkolóknak úgysem lehetett panasza, hogy egy menetet sem tartott. A tízmeccses nyerőszériában levő földharc-specialista Oliveira rögtön az első ütésével megfogta ellenfelét, Gaethje azonban válaszolni tudott, kétszer is leütötte a – papíron – korábbi bajnokot.

Oliveira azonban mindkétszer felállt, majd rajta volt a sor, Gaethje került a földre, és ott Oliveira egy fojtással lezárta a bunyót. Zsinórban a 11 meccsét nyerte meg a UFC-ben.

Oliveira tehát nyert, a súlytévesztése miatt azonban nem tarthatta meg a vb-címét, így jelenleg nincs hivatalosan könnyűsúlyú világbajnoka a UFC-nek. A brazilt visszarangsorolta első számú kihívónak a szervezet, vagyis már nem világbajnok, de legközelebb újra a világbajnoki címért léphet ketrecbe. Jelenleg még nem ismert, ki lesz az ellenfele.

A UFC mellett volt egy másik fontos küzdősportesemény is vasárnap hajnalban:

Óriási meglepetés: legyőzték a világ első számú bokszolóját

A súlycsoportoktól függetlenül a világ legjobb bokszolójának tartott Saul Canelo Álvarez kikapott.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában