Djokovic és Nadal játszhat vasárnap a trófeáért.

Szokatlan időpontban, kora ősszel rendezik meg idén a Roland Garrost, amelynek férfi versenye a várakozásoknak megfelelően alakult, így vasárnap korunk talán két legjobb salakpályás játékosa, Novak Djokovic és Rafael Nadal játszhatja a finálét. Előbbi 2–0-ás előnyét ugyan még leadta Stefanosz Cicipasz ellen, azonban a döntő játszmát már simán hozta, míg a spanyol könnyedén múlta felül az argentin Diego Schwartzmant.

Ez lesz a két extraklasszis ötvenhatodik egymás elleni találkozója, az eddigiek tekintetében némi Djokovic-fölény mutatkozik, a szerb már huszonhatszor győzte le vasárnapi ellenfelét. Salakon, pláne a Garroson azonban Nadalé a dominancia (még akkor is, ha itt is győzött már vele szemben Djokovic).

Rafael Nadal vs Diego Schwartzman - Semi-final Highlights I Roland-Garros 2020

Rafael Nadal vs Diego Schwartzman - Semi-final Highlights I Roland-Garros 2020. Watch the best moments of the match between Rafael Nadal and Diego Schwartzma...

A Roland Garrosnak egyébként lesz egy magyar döntőse is, Babos Tímea ugyanis Kristina Mladenovic oldalán bejutott a női párosverseny fináléjába.

Roland Garros, férfi egyes, elődöntő

  • Rafael Nadal–Diego Schwartzman 6:3, 6:3, 7:6 (7–0)
  • Novak Djokovic–Stefanosz Cicipasz 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1

(Fotó: Shaun Botterill/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Néhány órán belül a bajnok és az előző szezon döntőse is kiesett az NBA-rájátszásból