Lehet mondani, hogy savanyú a szőlő a Barcelona korábbi középpályásának, Miralem Pjanicnak, csakhogy ahogy Ronald Koeman, úgy Xavi sem tartott rá igényt.

Vagyis elvileg szerette volna Xavi, hogy a bosnyák legyen Busquets cseréje, aztán mégis ingyen elengedték az Emirátusokba, szóval tulajdonképpen tőle meg se kapta az esélyt.

Koemannál viszont játszott egy szezont, 30 alkalommal lépett pályára a 2020–21-es szezonban, bár maximálisan peremember volt, legtöbbször csak csereként játszott. A 32 éves középpályás az előző szezont a török ​​Besiktasnál töltötte kölcsönben, majd a múlt hónapban véglegesen a Sharjah FC-hez igazolt.

Nagyot hajrázik a Barcelona, elpasszolta Törökországba a felesleges középpályását

Laporta elnök meg akart szabadulni a nagy fizetésektől és a felesleges játékosoktól is: Pjanic a két halmaz metszetében volt.

Mindezek ellenére nem Xavit kritizálta, sőt:

„Nagyon meglepődtem, amikor megtapasztaltam a Koeman által vezetett edzéseket. Intenzitás, taktika és ötletek nélkül zajlott az egész. Nem is készültünk fel igazából a meccsekre. Xavival óriási változott minden, sokkal többet és keményebben dolgoztunk a tréningeken, minden más, jobb volt vele.”

Hozzátette, hogy kiváló volt a felkészülés Xavi alatt, hasonlóan ahhoz, amit például a Juventusnál megszokott, ahol mindent megnyertek.

„Most a Barcánál nagyon intenzívek az edzések, Xavi és munkatársai nagyon világosak voltak velünk a szezon elején: azt mondták, idén futnunk kell.”

Mit köszönhet Koemannak a Barcelona, és miért kellett volna hamarabb kirúgni?

Összefoglaltuk Ronald Koeman edzői hagyatékát a Barcelonában.

Koeman 40 másodperc alatt, telefonon rúgta ki Suárezt

Luis Suárez számára továbbra is fájó pont, ahogy megtudta, már nem számít rá a Barcelona.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Tom Brady most már tényleg visszavonult