Hiába a PL hétvégi csúcspontja Ronaldo visszatérése, a brit szurkolók a meccset nem láthatják tévében

Az UEFA szabályozása értelmében tévében nem közvetítik a hétvégi Manchester United–Newcastle United bajnokit az Egyesült Királyságban, így a szurkolók nem láthatják élőben a képernyőn Cristiano Ronaldo visszatérését a Unitedhez. Rádiós közvetítés viszont lesz.

12 év után visszatért a Manchester Unitedhez Cristiano Ronaldo. A portugál 2003 és 2009 között volt a Man. United futballistája, Bajnokok Ligáját, három bajnokságot és Aranylabdát nyert az MU játékosaként. Komoly média- és szurkolói figyelem előzi meg a visszatérését, de egy szabály miatt a brit tévénézők nem láthatják a Manchester United és a Newcastle United hétvégi meccsét.

A bajnokira helyi idő szerint délután három órakor kerül sor szombaton. Az UEFA arra kötelezi az európai országokat, hogy minden hétvégén legyen egy két és fél órás idősáv, amikor a televíziók nem közvetíthetnek futballmeccseket. Ezzel azt próbálja elérni, hogy minél többen kilátogassanak a stadionokba, megelőzve azt, hogy esetlegesen elkényelmesedjenek a drukkerek, és kedvenc csapatuk meccsét inkább otthonról, a kanapéról nézzék.

Nagy-Britanniában a már említett idősáv szombat délután 14:15 és 17:45 között lép életbe, vagyis ebben a periódusban egyetlen televízió sem közvetít futballmeccset. Ez pedig azt jelenti, hogy a hétvégi Manchester United–Newcastle United bajnokit és Cristiano Ronaldo Old Traffordra való visszatérését a szigetországban élőben, tévés közvetítés által nem lehet követni. Angliában a Sky Sports és a BT Sports közvetíti az angol első osztályt, nyilvánvalóan van beleszólásuk, hogy milyen meccsek kerülnek tévébe – befolyásolva a kezdési időpontot is –, de a program már júliusban, Ronaldo visszatérése előtt jóval véglegesedett.

Van viszont B opció, és fura ezt 2021-ben leírni, de ez a rádió. A BBC Radio 5 Live ugyanis élőben, a helyszínről fogja közvetíteni a meccset.

A briteknél érvényben levő szabályozások miatt korábban el Clásicóról és többek között Ronaldo juvés bemutatkozásáról is lemaradtak a szigetországi tévénézők. Ennek ellenére nem valószínű, hogy a közeljövőben lesz szabálymódosítás, mert ezzel főleg az alacsonyabb osztályokban szereplő klubok veszítenének számukra komoly összegeket a jegypénzekből. A szabály egyébként tavaly a zárkapus meccsek miatt szünetelt, de az új idényben, a drukkerek visszatérésével ismét életbe lépett.

A Nagy-Britannián kívül élő szurkolókat nem érinti a szabály, az angol bajnokságot 188 országban közvetítik, így globálisan a nézők láthatják az MU–Newcastle meccset, ha az adott országban a tévés jogokkal rendelkező csatorna közvetíti azt.

Ez is érdekelhet:

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.