A magyar válogatott fordított és 2–1-re nyert Belgrádban a szerbek elleni Eb-selejtezőn. A fontos és hatalmas győzelmet követő sajtótájékoztatón Marco Rossi értékelt.

A második félidőben túl sok területet engedtünk át. Az első félidő jól sikerült, megérdemeltük az eredményt.

Hátrányban is nagyon jól reagáltunk és fordítani tudtunk, mivel a srácok követték a játékot és a taktikai útmutatónkat. Nem adták fel, egy pillanatra sem.

De ha ilyen csapat ellen játszol, fel kell készülnöd, arra, hogy szenvedni fogsz. Talán kicsit túl sokat szenvedtünk, de a szerb válogatott erre kényszerített mintett.”

A kapitány hozzátette, hogy egy folyamat közepén van a válogatott.

„Öt évvel ezelőtt ráléptünk egy útra, most pedig olyan csapatunk van, amelyik nagyon magabiztos. Azért, mert a játékosok tudják, mennyi munkát fektetnek bele abba, hogy fejlődjenek. Azok is, akik a Premier League-ben szerepelnek, és azok is, akik a magyar élvonalban játszanak.

Egyetlen olyan meccsre sem emlékszem – legyen az vesztes meccs –, amikor nem küzdöttünk.

Ugyanakkor akadnak játékosok, akiket ki kell emelnem. Az egyikük Loic Nego. Emlékszem, milyen sokan kritizálták márciusban és júniusban. Mellette Nagy Ádám is sok negatív kritikát kapott, ahogy én is, amiért beválogattam őket. Nem azt mondom, hogy ők jobbak, mint a társaik, csak azt, hogy ugyanúgy megérdemlik a meghívót, mint a többiek. Azt hiszem, ezután a mérkőzés után a kritikusok is gratulálhatnak nekik.

Nagy győzelmet aratott Szerbiában a magyar válogatott

A csoport legjobb csapatának otthonában is nyerni tudott a magyar válogatott, egyre közelebb az Eb-részvétel.

(Fotó: Getty Images, MLSZ)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában