Schäfer András, a németek elleni egyik magyar gólszerző nyilatkozta ezt a tegnapi Eb-meccs után.

„Többet érdemelt a csapat, mert mind a három meccsen nagyon jól küzdöttünk. Nehéz most bármit is mondani. Le a kalappal a srácok és a szurkolók előtt is, büszke vagyok az egész csapatra. Nagyon rossz érzés így kiesni.

Megbeszéltük a szünetben, hogy ötven percig az életünkért fogunk küzdeni és futni, sajnos a végén nem volt mellettünk a szerencse, de ilyen az élet. Remélem, a vb-selejtezőkön visszaadja nekünk azt, amit most elvett”

– nyilatkozta a 22 éves futballista, aki karrierje első válogatott gólját szerezte tegnap a németek elleni csoportmeccsen.

A magyar válogatott Szalai Ádám fejesével került előnybe a 11. percben, a második félidőben aztán Havertz egyenlített, de Schäfer András rögtön a középkezdésből betalált. A hajrában jött még egy német egyenlítés, Leon Goretzka állította be a végeredményt.

A csoportot öt ponttal a világbajnok franciák nyerték, második helyen négy ponttal a németek jutottak tovább, és a szintén négypontos címvédő portugálok is ott lesznek a 16 között. Magyarország két ponttal negyedik helyen végzett a torna legnehezebb csoportjában.

Van azonban olyan statisztikai mutató, amiben a legjobb volt:

Marco Rossi meccs utáni nyilatkozata:

(Fotó: Getty Images; via nso)

És ezt olvastad már?
Szoboszlai lenne a tökéletes választás a Napolinak, de túl drága