Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón, a kapitány, aki eddig temette, most egyedi útról beszél.

A Duna Arénában rendezett úszó országos bajnokságon

a világ idei harmadik legjobb idejével nyert Milák Kristóf 100 méter pillangón, a szám olimpiai ezüstérmese 50,99 másodpercet úszott.

A Honvéd úszója egy év szünet után versenyzett újra, ezt megelőzően legutóbb tavaly a Kaposváron rendezett ob-n indult. Ezúttal hat számot vállalt, 50, 100 és 200 méter gyorson, valamint 100 és 200 méter pillangón nyert, csak 50 méter pillangón lett második Szabó Szebasztián mögött.

Edzője, Virth Balázs reagált arra a hírre, miszerint Milák nagy riválisai, a francia Léon Marchand és az amerikai Caeleb Dressel is rosszabb időt úsztak nála egy texasi versenyen.

Azt gondolom, hogy Marchand komoly terhelésből ment arra a versenyre, ráadásul tavaly ugyanezen a viadalon egy másodperccel rosszabbat úszott. Így mondhatjuk, hogy ő előrébb tart, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor, mi viszont előrébb tartunk, mint gondoltuk.

Sós Csaba szövetségi kapitány is meglepődött, nem számított ilyen eredményre.

„Jóval jobb időket úszott, mint amit én gondoltam, hogy úszhat abból, amilyen ismereteim nekem voltak róla. De hála a jó égnek, nem fordítva történt.”

Sós Csaba úgy magyarázta, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó „teljesen egyedi utat jár” és „erre nincsen recept”.

Vagyis szakmailag ő nem érti.

Az úszókapitány szerint katasztrofális állapotban van Milák Kristóf

Sós Csaba szerint továbbra sem kezdte el az érdemi felkészülést az olimpiai bajnok úszó.

„Emiatt jósolni is nehéz. Nyilván a vágyainkat tudjuk mondani. Megtörtént az, hogy jóval előrébb tart, mint amit várni lehetett, hát persze, hogy az embernek megvan a reménye. Egy kimagasló alakjáról beszélünk a sportágnak, aki mindenféle címet véd és birtokol, és világcsúcstartó. Tehát neki nyilvánvalóan csak ez lehet a mérce. Ha ezt megcsinálja, akkor ez teljesen jó neki.

Ez egy egyedi, ilyet még nem láttunk. Sok kockázatot hordozott és hordoz, de adja az ég, hogy sikerüljön.”

Sós kapitányról még:

A zseniális Milák bemutatott a híres magyar úszószakmának

Végre az is kiderült, hogy nemcsak pedagógiailag és emberileg van hatalmas deficit az úszósportban, hanem szakmailag is. Minden összeállt, hogy végre felszántsuk és sóval szórjuk be a mostani úszóközeget.

Az úszóválogatott szövetségi kapitánya Milákról: Ez így nem fog menni

Sós Csaba szerint hiába zseni Milák Kristóf, de ami jelenleg történik az olimpiai és világbajnok úszóval, az nem jó irány.

Sós Csaba Milák Kristófról: Képtelenség vele kommunikálni, de nem a rendőrség vagyunk

A szövetségi kapitány szerint felejtsük el a párizsi olimpiát Milákkal kapcsolatban.

(Forrás, fotó: MTI)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Miattuk lesz érdemes nézni a foci-Eb-t. Sőt, kötelező!

Borzasztó szoros végeredményt hozott az évezred legfontosabb bokszmeccse

Sérülés miatt lemarad az Eb-ről a La Liga egyik legjobbja

További cikkeink a témában