Pontosztozkodást hozott a világbajnokság csoportkörének legnagyobb rangadója.

Míg Spanyolország a katari világbajnokság legmeggyőzőbb teljesítményével mutatkozott be a tornán, amikor első meccsén 7–0-s győzelmet aratott Costa Rica ellen, addig a németek előnyből szenvedtek igencsak meglepő vereséget Japántól, vagyis a két csapat ellentétes előjellel várhatta az egymás elleni találkozót az E-csoport második fordulójában.

Bár a kvartett másik meccse – Costa Rica győzelme Japán felett – javított Németország helyzetén, a Nationalelf így is győzelmi kényszerben lépett pályára. Ez a győzelmi kényszer pedig meggyőzőbb játékot hozott ki a németekből, akik az első félidőben így is csak helyzetekig és egy érvénytelen gólig jutottak – a 40. percben Rüdiger hat méterről fejelt Unai Simón kapujába, de les miatt érvénytelenítették:

A második félidőben viszont már jött az érvényes gól, azonban a németek kapták – a 62. percben Jordi Alba centerezését lőtte be Neuer kapujába a csereként beálló Morata (1–0):

A gól után felpörögtek a németek, átvették a meccs irányítását, de nem tudtak élni a helyzeteikkel a stabilan védekező spanyolok ellen, egészen a 83. percig – ekkor jött a szintén csereként pályára lépő Füllkrug és az ötösről a jobb felső küldte a labdát (1–1):

Németország egyenlítése után mindkét csapat mozgósította az utolsó erőtartalékait, a hosszabbításban pedig inkább Spanyolországnak kellett izgulnia, de az eredmény már nem változott. Pontosztozkodás.

Foci-vb, E-csoport, 2. forduló

  • Spanyolország–Németország 1–1 (0–0)
  • Gól: Morata (62.); illetve Füllkrug (83.)

E-csoport

A spanyolok 4 ponttal vezetik a csoportot, míg a németek egy pontjukkal a kvartett utolsó helyét foglalják el, azaz egy meccsel a vége előtt a kiesés szélén állnak. Az utolsó fordulóban Spanyolország Japánnal, Németország pedig Costa Ricával játszik.

(Fotó: Getty Images)

Ez történt ma a világbajnokságon:

Kanada megszerezte története első vb-gólját, de simán kikapott a horvátoktól

A F-csoportban Marokkó mindent borított, így Horvátország nem hibázhatott Kanada ellen. Nem is tette.

Az előző meccsén csak szenvedett a vb-bronzérmes Belgium, most már ki is kapott

Itt a katari világbajnokság újabb meglepetése, Marokkó legyőzte Belgiumot.

Costa Ricának komoly helyzete nem volt, mégis legyőzte Japánt

Egy kapushibának is köszönheti Costa Rica, hogy legyőzte Japánt.

És ezt olvastad már?
Zseniális, ahogy ez a srác elénekli a futballcsapatok összeállításait
További cikkeink a témában