A Fradi volt edzője a tőle megszokott módon, nem túl érzelmesen reagált a kirúgására.

A hét elején menesztette a Fradi Peter Stögert. Nem sokkal a döntés előtt az osztrák edző még azt nyilatkozta, hogy hozzáállásbeli problémák vannak a klubnál, és a téli szünetben meg kell nyomni a reset gombot. Végül ez megtörtént, a Ferencváros vezetősége úgy döntött, Stöger nélkül folytatja a szezont.

Az osztrák edző nyáron érkezett a Ferencvároshoz, az Európa-liga csoportkörébe bejutott a magyar bajnok, de öt vereséggel kezdett, csak az utolsó tét nélküli fordulóban nyert. A bajnokságban úgy második a Fradi, hogy egy meccsel kevesebbet játszott. A hírek szerint az edző és a keret között nem alakult ki a megfelelő kémia, végül ez és az, hogy a csapat az előző szezonhoz képest nem tudott előre lépni vezetett Stöger kirúgásához.

A Kronen Zeitungnak nyilatkozott a menesztését követően, szűkszavúan, nem túl érzelmesen:

Bármelyik oldal döntéséről is szól, el kell fogadni, ilyen az üzlet. Mit hoz a jövő? Egy hét, egy hónap vagy egy év után is jöhet egy megfelelő lehetőség. Meglátjuk, hogyan tovább.

Stöger a Fradit megelőzően az Austria Wien edzője volt, edzői karrierje csúcsán a Bundesligában, a Kölnél és a Dortmundnál dolgozott.

Az esetleges edzőjelöltekről itt írtunk:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
43 éves lett a csendes zseni, aki szerint a kerék után a Playstation a legjobb találmány
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!