Sokk és dráma Glasgow-ban.

Az utolsó nyolcaddöntőben azért küzdött két középcsapat, hogy Anglia ellen játszhasson az elődöntőbe jutásért. A két sárga válogatott rendesen meg is harcolt.

Svédország nem akar a korral haladni, ők maradnak a 4-4-2-nél, amire mondhatnánk, hogy jól bevált szerkezet, de túlzás lenne. Mindenesetre az eddigi Eb-szereplésük erőn felüli, így aztán Ukrajna ellen játszhattak a nyolc közé jutásért.

Sevcsenko csapata a legrosszabb harmadikként ment tovább a csoportból, mindössze három pontjuk volt, és egy negatív gólarány. Ennek ellenére nem rosszak, helyenként kiváló, és sokkal korszerűbb a támadójátékuk, mint a svédeknek, akik viszont a stabilabbak.

A két csapat az első félidőben megejtett egy gyors gólváltást, majd rápihent a hosszabbításra. Ukrajna a Manchester Cityvel angol bajnoki címet nyerő Zincsenko 27. percben góljával szerezte meg a vezetést.

A 43. percben viszont a svédek állandó gólszerzője, Forsberg egyenlített.

A maradék 75 percben elsősorban rengeteg sérülést láthattunk, de volt három kapufa és egy kiállítás is. Aztán a 121. percben egy olyan gólt kapott a svéd válogatott, amilyet nem szokott. Beívelték a két magas, remek felépítésű középhátvéd közé, Artyem Dovbik pedig befejelte Ukrajnát a legjobb nyolc közé, ahol majd Angliával játszik.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő

Svédország–Ukrajna 1–2 (1–1, 1–1, 1–1) – hosszabbítás után

Az angolok két, hajrában szerzett góllal kiejtették a németeket

Az angolok az utolsó 15 percben kétszer is betaláltak, ott vannak a nyolc között az Eb-n.

(Fotó: Andy Buchanan - Pool/Getty Images)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában