A magyar válogatottól búcsúzó Szalai Ádám köszönetet mondott a szurkolóknak és az edzői stábnak, de azt sem titkolta, csalódott az utolsó válogatott meccsén született eredmény miatt.

Magyarország az Európa-bajnok olasz válogatottat fogadta a Nemzetek Ligája utolsó fordulójában. Az elitligában minden várakozást felülteljesített a magyar csapat, öt forduló után tízpontos volt, vezette a csoportját az olaszok, a németek és az angolok ellen. A csoportgyőzelemhez és a négyes döntőhöz hazai pályán egy iksz is elég lett volna, de az olaszok ellen nem jött össze a bravúr, 2–0-ra nyertek a vendégek. Olaszország ezzel 11 ponttal megnyerte a csoportot, Magyarország 10 ponttal a második helyen végzett.

Az újabb bravúr nem jött össze, az Európa-bajnoktól kikapott a magyar válogatott

A Nemzetek Ligája utolsó fordulójában a négyes döntőért játszott hazai pályán a magyar válogatott. Ezúttal elmaradt a bravúr.

Az olaszok elleni volt Szalai Ádám utolsó meccse a magyar válogatottban. A csapatkapitányt a kezdés előtt és után is éltették a szurkolók, amit Szalai később megköszönt, de azt sem titkolta, hogy az eredmény miatt csalódott:

„Jelen pillanatban nem tudom azt átérezni, amit a mérkőzés előtt, próbáltam erre a kilencven percre koncentrálni.

Tudni kell a reális esélyeket, de óriási lehetőséget szalasztottunk el, iszonyatosan csalódott vagyok.

Annyira még nem tudom átérezni, hogy ez volt az utolsó meccsem a válogatottban. Óriási köszönet a szurkolóknak, a társaimnak, az egész edzői stábnak, ettől függetlenül sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de hihetetlenül csalódott vagyok”

– nyilatkozta a támadó. Aki azt is hozzátette, hogy az első félidőben nem úgy játszott a válogatott, ahogy az elvárható lett volna, a másodikban pedig a helyzetek maradtak ki.

„Ha eljutunk tíz pontig, és egy mérkőzéssel a vége előtt két ponttal vezetjük a csoportot, akkor az ember másban gondolkozik, mint amit a realitás mutat. Ettől függetlenül, ha megnézzük, hogy mi hol játszunk, honnan kerültünk hova, akkor egyetlen embernek jár a köszönet: Marco Rossinak. Ő ebből a válogatottból a stábjával együtt olyan csapatot hozott össze az elmúlt két-három évben, amelyik erőn felül teljesít. Remélem, az összes tehetségünk beérik hamarosan, és folytatni tudjuk”

mondta Szalai.

Ez is érdekelhet:

Mit adott Szalai Ádám a magyar válogatottnak?

Szalai Ádám bejelentette, hogy a soron következő két Nemzetek Ligája-meccs után visszavonul a magyar válogatottól. Visszavonul a válogatottságtól az a játékos, aki a pályán sokat tett a magyar csapatért. A pályán kívül pedig talán még többet.

(Fotó: MTI)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Tuchel csak nyárig maradhat Münchenben, be is jelentkezett a Barcelonához

Stankovic: Ez lesz a meccs, a nagybetűs meccs

További cikkeink a témában