Komoly várakozás előzte meg a 2021-es US Open férfi döntőjét, hiszen Novak Djokovic két történelmi tett kapujában állt, de meglepetésre kikapott a szerb világelső.

A naptári Grand Slamért játszott Djokovic, vagyis azért, hogy Rod Laver után második férfi teniszezőként egy naptári évben mind a négy fontos tornát megnyerje. Emellett egy esetleges győzelemmel karrierje 21. Grand Slam diadalát ünnepelhette volna a szerb, megelőzve két legnagyobb vetélytársát az örökranglistán, Rafael Nadalt és Roger Federert.

Eközben a 2019-es döntős Medvegyev karrierje harmadik GS-döntőjében élete első Grand Slam sikerére hajtott. A két teniszező az Australian Open fináléjában is egymással játszott, akkor simán nyert Djokovic, a tegnapi New York-i meccsük előtt Medvegyev azt mondta, egyszerű a recept, sokkal jobban kell teniszeznie, ha azt akarja, hogy esélye legyen.

Az orosz pedig sokkal jobban is teniszezett, és gyakorlatilag komoly esélyt sem adva ellenfelének három 6:4-es szettben megnyerte a döntőt. Rögtön breakkel kezdte a meccset, amit az első szettben végig is vitt. A második játszmában 2:1-nél breaklabdákat hárított, majd ismét elvette Djokovic szerváját, és újra befejezte a játszmát. A harmadik szettben dupla breakelőnybe került a világranglista második helyezettje, 0:4-ről Djokovic feljött 4:5-re, a közönség órási biztatása mellett, de a szett hajrájában Medvegyev nem engedte ki a kezéből a játszmát, 6:4, 6:4, 6:4-re nyert.

Karrierje első Grand Slamjét nyerte tehát a 25 éves Medvegyev, már győztesként azt nyilatkozta, hogy számára Novak Djokovic minden idők legnagyobb teniszezője, és bizony nem volt könnyű megnyerni ezt a meccset. Legvégül pedig elnézést kért a feleségétől, amiért nem volt ideje ajándékot venni az évfordulójukra. Poénosan azt mondta, a döntő előtt arra gondolt, nem veszíthet, mert már nem lesz ideje ajándékot venni.

Összefoglaló:

US Open, 2021-es döntő

Medvegyev–Djokovic 6:4, 6:4, 6:4

Medvegyev meccs utáni ünneplése:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Mutatjuk a futball Eb gólkirályának modell lánytestvérét