Marokkó történelmet írt, Cristiano Ronaldo elbúcsúzott a vb-től, a negyeddöntők csúcsrangadóját pedig a címvédő nyerte. Összefoglaljuk, mi történt a világbajnokság utolsó két negyeddöntőjében.

Marokkó már a tizenhat között óriási bravúrt produkált, miután tizenegyesek után kiejtette Spanyolországot. A nyolc között pedig már a történelmi elődöntőért játszott az afrikai csapat azzal a Portugáliával, amely a nyolcaddöntőben hatot rúgott.

Marokkó ellen nemhogy hatot, de egyetlen gólt sem szerzett Portugália, a továbbjutást egy első félidei En-Nesziri-fejes döntötte el. A második félidőben beállt Cristiano Ronaldo is, ezúttal viszont az ő jelenléte is kevés volt. Portugália kiesett, Ronaldót szinte biztosan most láttuk utoljára vb-n, Marokkó eközben első afrikai országként játszhat elődöntőt egy világbajnokságon.

Marokkó történelmet írt Portugália ellen, vb-elődöntőbe jutott

Megvan az első afrikai világbajnoki elődöntős!

Gólok

En-Nesziri, 1–0:

A szombati második negyeddöntőben a címvédő franciák játszottak az Eb-döntős angolokkal. Anglia két tizenegyest is kapott, Harry Kane azonban csak egyet rúgott be, miközben a franciáktól Tchouaméni és Giroud is betalált. A címvédő továbbjutott, Anglia kiesett.

A világbajnok franciák nyerték a negyeddöntők csúcsrangadóját

Anglia két tizenegyest kapott, mégis kiesett. A címvédő jutott utolsóként az elődöntőbe.

Gólok

Tchouaméni, 0–1:

Kane, 1–1:

Giroud, 1–2:

 

A világbajnokság harmadik és negyedik negyeddöntőjében tehát Marokkó és Franciaország jutott tovább, egymás ellen játszik a döntőért a két válogatott. A másik ágon Argentína–Horvátország elődöntőt rendeznek.

Foci-vb, negyeddöntők

Marokkó–Portugália 1–0
Anglia–Franciaország 1–2

Az előző napi két negyeddöntő összefoglalója:

A vb-negyeddöntők első napja: őrült brazil dráma, még őrültebb argentin továbbjutás

A világbajnokságok történetének egyik, ha nem a legkaotikusabb napján vagyunk túl. Összefoglaljuk, mi történt a vb huszadik napján.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában