Youssoufa Moukokót az egyik legnagyobb tinédzsertehetségnek tartják, de lehet, hogy már rég nem tinédzser.

Youssoufa Moukoko iránt a Barcelona, a Chelsea és a Newcastle is érdeklődik, de lehet, hogy hamarosan már a múlt idő használata lesz a helyes.

Moukokoról kiderült ugyanis, hogy lehet, hogy nem 18 éves, hanem már 22, így egyrészt már nem tinédzsertehetség, másrészt már a korosztályában nem is annyira kiemelkedő.

A játékos Kamerunban született, de 13 éves korában Németországba költözött, ahol örökbe fogadták. Az angol sajtóban most óriási sztori, hogy a csatár négy évvel idősebb, mint eddig gondolták.

Néhány napja Kamerunban tört ki botrány az U17-es válogatottal kapcsolatban, a keretbe meghívott 30 játékos közül 21-ről kiderült, hogy idősebb annál, mint ahány évesnek mondta magát. Ehhez az ügyhöz lehet közé Moukokónak is, akinek állítólag a nevelőapja küldte el egy újságnak a születési bizonyítványát, amely szerint 2000-ben született.

Harminc kameruni válogatott játékosból huszonegy hazudott a koráról

A kameruni szövetség elnöke, Samuel Eto'o kétségbeesetten próbálja felszámolni a problémát, de eddig sikertelenül. Most az U17-es válogatottnál tört ki botrány.

Moukoko az idei Bundesliga-szezonban hat gólt rúgott és négy gólpasszt osztott ki, bekerült a vb-re utazó német válogatottba is, Katarban Japán ellen lépett pályára. 2020-ban mutatkozott be a német első osztályban, ezzel jelenleg minden idők legfiatalabb játékosa, aki a Bundesligában játszott.

A Barcelona ingyen szerződtetné a Dortmund német válogatott tinédzserét

A katalán klub beletörődött abba, hogy ismét lemarad egy brazil őstehetségről, ezért egy lejáró szerződésű fiatalra koncentrál inkább.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában