A mesterséges intelligencia (MI) a technológiai forradalom küszöbén áll, elterjedése alapvetően megváltoztatja majd a társadalmat, a fejlesztések értéke  pedig elérheti az 57,6 milliárd dollárt 2021-ra. Ez derült ki az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat legfrissebb elemzéséből.

A Huawei által támogatott jelentés szerint az MI-algoritmusokat rövidesen az élet szinte minden területén alkalmazzák – a vásárlástól az önvezető autókon és a robotikán át az egészségügyi diagnosztikáig –, a mesterséges intelligencia szerepe pedig olyan alapvető lesz, mint a gőzgépé az ipari forradalomban. Az okostelefonok globális elterjedésének növekedése magával hozza a mesterséges intelligencia széleskörű elterjedését és felhasználását is.

A mesterséges intelligencia térhódítása lévén az egész világ megváltozhat

Eközben az okostelefonok intelligens készülékekké válnak, amelyek megjósolják majd a felhasználó következő lépését, és cselekedni is fognak helyette. Az IDC szerint az okostelefon iparág jövője a „mobil” mesterséges intelligencián múlik, tehát azon, hogy a felhő és a készülékek mesterséges intelligenciája megfelelően tud-e együttműködni.

A felhő technológia segítségével az intelligens készülékek megtanulják a szükséges funkciókat, és képessé válhatnak értelmezni az általuk feldolgozott komplex adatokat, majd a felhasználók helyett is cselekedhetnek. összegzi az elemzés. A mobil mesterséges intelligencia olyan területeken hozhat érdemi fejlődést, mint a fotózás, az egészségügy, a közlekedéslogisztika és az információbiztonság. Tehát a jelentés szerint egy harmadik ipari forradalom előtt állunk, az MI térhódítása lévén lényegében világunk alapjaiban változhat meg – ettől mondjuk tartanak is néhányan:

(forrás: CET, BBC, MTI)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon