Úgy tűnik, japánéknál végleg elszabadult a posztapokaliptikus világ, és most nem a nukleáris katasztrófákra vagy az európai szemmel nézve enyhén értelmezhetetlen tévéműsorokra gondolunk, hanem arra, hogy a csirkék és kutyák legnagyobb örömére a szigetországban annyira rágyógyultak a robotviadalokra, hogy na.

És itt nem ám valami B-kategóriás, illegális Battlebots-ról van szó: bár a robotszumó elsőre valóban kevésbé látványos, mint az ABC klasszikus szeletelős műsora, ám itt nem is távirányítós robotok küzdenek egymással, hanem valódi, teljesen önállóan cselekvő gépek próbálják egymást kilökdösni a ringből.

Ez meg is magyarázza, hogy miért tűnik úgy, mintha egyikük-másikuk komplett retardált lenne: a robotok szenzorokkal tájékozódnak, de mivel nem minden robotépítő lehet egy született Elon Musk, a gépek többségének azért vannak hiányosságai.

Cserébe viszont elképesztően gyorsak, néha szinte egészen követhetetlen, hogy mi történik a ringben, és sokkal szórakoztatóbb is így, mintha emberek irányítanák őket.

És ezt olvastad már?
Mutatjuk a laptopot, ami megmenti a nyaradat, és azt is megmondjuk, miért