Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Miért nem érdemes az aranyhaltól új laptopot kérni? Mert az csak három kívánságodat teljesíti, miközben a legtöbb embernek általában négy elvárása van, ha új notebookot vásárol. Az Acer Swift 3 viszont egyedülálló módon mind a négynek megfelel.

Lássuk, mik is ezek:

  • először is, legyen olyan teljesítményű, hogy nagyjából minden fusson rajta,
  • legyen legalább olyan szép, mint egy MacBook (vagy inkább egy kicsit szebb),
  • lehetőleg ne kelljen konditerem-bérletet venned, hogy minden nap be tudd cipelni a munkahelyedre meg vissza,
  • és persze az sem baj, ha nem kell jelzálogot felvenned a lakásra, hogy ki tudd fizetni.

Ilyen igények mellett az ember néhány éve még könnyen harapófogóba kerülhetett, és vagy kénytelen volt visszavenni az elvárásaiból, vagy megbarátkozott a zsíros kenyér ízével, aztán besétált az Apple Store-ba. Ma már szerencsére egészen más a helyzet, az Acer Swift 3-mal például úgy juthatunk hozzá egy minden igényt kielégítő ultrabookhoz, hogy közben nem kell a gatyánkat is ráköltenünk az új gépre.

Nem vicceltünk, amikor azt mondtuk, hogy legyen kicsit szebb, mint egy MacBook, hiszen az Acer nagyon odatette magát a Swift tervezésénél: az arany és ezüst színekben kapható gép az alumínium borításával egészen letisztult benyomást kelt, amiről első ránézésre látszik, hogy egy nagyon aprólékos munkával megtervezett notebookkal van dolgunk. Erre jó példa a 14 colos, full HD felbontású monitor szélén feltűnésmentesen végigfutó gumicsík, ami biztosítja, hogy összecsukáskor a borítás ne karcolódjon meg, és semmi ne juthasson be a billentyűzet és a monitor közé.

Nagy pozitívum, hogy a látványos kialakítás nem ment a funkcionalitás rovására, így a szuper vékony, mindössze 1,8 cm vastag gép a három USB-port mellett (amelyek közül az egyik a legújabb, 3.1-es USB-C-típusú szabvány) SD-kártya olvasót és HDMI-csatlakozót is felsorakoztat, a billentyűzet alatt található touchpad pedig olyan méretes, hogy sakkozni lehetne rajta.

Hogy prémium gépről van szó, az a dizájn mellett a hasznosabbnál hasznosabb kiegészítő funkciókban is tetten érhető, ujjlenyomat-olvasó és háttérvilágítással rendelkező billentyűzet nélkül például lehet laptopot venni, csak nem érdemes. Emellett külön említést érdemel az Acer saját fejlesztésű True Harmony hangzása, ami a Dolby Surroundhoz hasonló képességekkel ruházza fel a gépet.

A Swift 3 teljesítmény szintjén sem fog csalódást okozni nekünk, és bár ezen a téren már sok múlik a vásárlón is, még a legvisszafogottabb modell is elég erős ahhoz, hogy nagyjából bármire kényelmesen tudjuk használni. Memória tekintetében 4 vagy 8 GB RAM-ból választhatunk, procik közül pedig a legújabb Intel Core i3-tól az i7-ig terjed a skála - emellett a gép szuper gyors SSD tárhellyel van felszerelve, így a sebességgel biztosan nem lesznek gondok.

Végére hagytuk a gép árát, hiszen ez az a pont, amikor a vásárlóknak rendszerint elmegy a kedve a "normál" laptopoknál egy árkategóriával drágább ultrabookoktól. De nem a Swift 3 esetében, amely (a még mindig elég erősnek számító) Intel Core i3 procival és 4 GB RAM-mal már 175 ezer forintért is kapható, de ha a legkraftosabb i7-es procival, 8 GB RAM-mal és 512 GB-os SSD-vel rendeljük, az ára akkor sem lépi át a háromszázezer forintos határt.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.