Egy garázs elengedhetetlen kellékei a szerszámok, persze csak ha nem vetjük meg a barkácsolást. De ha kertes házunk van és esetleg még garázsunk is, akkor ugye mindig van mit (és főleg hol) bütykölni.

1. Kulcskészlet

Egy jó kulcskészlet nem hiányozhat egyetlen férfi életéből sem. Az állítható kulcsok helytakarékosak és sokoldalúak, ám ezen a területen is lehet újat alkotni. A bonyolult fantázianevű Hidrokinetikus villáskulcs akár 23 darab (különböző méretű) hagyományos villáskulcsot helyettesíthet, ráadásul a használata gyerekjáték és még a masszív erőkifejtés sem jelent gondot neki.

2. Fúró és csarvarhúzó

Ha szeretnénk ezt a két eszközt egyszerre megúszni és csak a legjobbal érjük be, akkor a Festool CXS Set lesz a mi emberünk. Ez a pöttöm, egy kilós kis szerszám messze többet tud, mint amit elsőre kinéznénk belőle. Egy igen sokoldalú Li-ion akkus csavarhúzó, amire pillanatok alatt felpattinthatjuk a klasszikus fúrófejet, vagy akár a készletben található 90 fokos adaptert, így elképesztően sokat spórolhatunk, ha például az új konyhaszekrényt mi magunk rakjuk a segítségével össze.

3. Fűrész

Ha már az előbb említett konyhaszekrénynél maradunk és még a bútorlapokat is mi szeretnénk méretre szabni, akkor mindenképp szükségünk lesz az úgynevezett szúrófűrészre. Ebből a szerszámból, mindenképp érdemes minőségi darabot beszerezni, mivel a párezer forintos kínai klónok úgy hullnak, mint harcidoridok a jedi összecsapás alatt. A Milwaukee M12 elektromos fűrésze ráadásul könnyű, erős és még csak a zsinórt sem kell kerülgetni a beépített akkunak köszönhetően, amit villámgyorsan, fél óra alatt feltölthetünk, ha kifogy a szufla.

4. Kalapács

A kalapácson nem nagyon van mint fejleszteni, hiszen, hogy egy remek képzavarral éljünk: egyszerű mint a szög! Pedig vannak bátor tervezők, akik megalkották minden kalapács legjobbikát, amire még maga Thor is csak elismerően biccentene. Az ATOMdesign által tervezett, S2 névre keresztelt kalapács, csökkenti a kézre és a karokra ható ütésekbecsapódások hatásait és állítólag két ütéssel képes egy szöget a fába verni (gondolom, azért ezt szögmérete válogatja). Ilyen egy egyszerű eszköz evolúciója.

5. Fogó

A kombinált fogó igazi Jolly Joker a háztartásban. Ám, mint ahogy mindent, ezt is új magaslatokba lehet emelni. A legendás Gerber cég (aki a Bear Grylls nevével fémjelzett szériát is gyártja) egyik legprofibb a multifunkciós eszközök között. Az MP400 az egyik legsikeresebb termékük, ahol a fogóhoz tizedmásodpercek alatt jutunk hozzá, de a biztonság kedvéért még csillagcsavarhúzót, kést és egyéb nyalánkságokat is kapunk a nyélbe rejtve. Ez a szinte elpusztíthatatlan eszköz biztosan hiányozna egy barkácsfanatikus otthonából, garázsából, sőt a zsebéből!

A Playeren a lakás és ház minden helyiségébe találsz ketyeréket!

És ezt olvastad már?
Egy srác számítógéppé alakította át a vécéjét, ami továbbra is rendeltetésszerűen működik