Jeges vízzel nyakon önteni magadat? A combhajlatodat fotózni? Szalaggal felkötni a melleidet? Na ez mind semmi ahhoz képest, amire most kezdenek el rápörögni az amerikaiak: a bőr alá ültethető LED-es lámpa.

A pittsburghi biohacker szcénában (ezek azok az emberek, akik szeretnek mindenféle elektronikus cuccot beültetni magukba) egyre nagyobb népszerűségre tesz szert egy Northstar V1 nevű eszköz, amit ha beültetsz a bőröd alá, akkor (most kapaszkod!) világít.

A dolog nem teljesen öncélú, már amennyiben hihetünk abban, hogy egy ilyen LED-es lámpa nagyon menő háttérvilágítást biztosít a különböző tetoválásoknak, de a képek alapján inkább ijesztő, ami történik.

A Grindhouse Wetware által gyártott eszköz egyébként villogni is tud, ha mágnest raknak fölé, éééés... ennyi. Ennyit tud.

Az igazi problémák egyébként akkor kezdődnek, amikor lemerül az elem, mert ugye a bőr alá ültetett lámpában ezt nem lehet csak úgy kicserélni, vagyis a lámpát ilyenkor műtéti beavatkozással kell eltávolítani.

A Northstar V1 egyébként már előrendelhető a készítők Facebook-oldalán, akik a tervek szerint később tovább is fejlesztik a cuccot, például fontosabb adatokat is rá lehet majd tölteni, pont, mint egy külső vinyóra. Csak aztán nehogy olyan fontos adatok legyenek, hogy valakinek esetleg megérje levágni a kezedet azért, hogy megszerezze.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában