Egy spanyol repülőtéren parkol egy repülő, amiről senki sem tudja, hogy kié
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az emberek néha megfeledkeznek dolgokról, zsebbe gyűrt ötezresről, szekrény mélyébe elsüllyesztett konzervről, na de hogy valaki a repülőgépéről feledkezzen meg, az azért eléggé ritka.

Márpedig pontosan ez történt a spanyolországi Madrid Barajasi repülőtéren, ahol egy repülő évek óta parkol mozdulatlanul. Ráadásul nem egy kis Cessnáról vagy hasonló kaliberű gépről van szó, hanem egy 130 férőhelyes McDonnell Douglas MD-80 utasszállítóról, aminek az ára még használtan is több millió dollárra rúg.

El País in English on Twitter

Spanish authorities have begun proceedings to locate the owner of a MD-87 aircraft that has been abandoned for years in Madrid's airport https://t.co/7RkDrMSnFh

A spanyol hatóságoknak lövésük sincs, hogy kié lehet a repülőgép, így jobb híján hirdetésben keresik a gazdáját. Ha a tulajdonosa nem jelentkezik, akkor egy év múlva hivatalosan is elhagyottnak nyilvánítják, és elárverezik.

A CNN az eset kapcsán felidézi, hogy 2015-ben Malajziában ennél is furcsább dolog történt, ugyanis egy év alatt három Boeing 747-est is otthagytak a Kuala Lumpur-i repülőtéren, amikért soha nem jelentkezett a tulajdonosuk.

(Nyitókép: Wikimedia Commons)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.