A SpaceX alapítója még saját magához képest is nagyon meredek ötlettel állt elő, pedig hát arról az emberről van szó, aki rakétával utaztatná az embereket New Yorkból Sanghajba és leatombombázná a Marsot.

Elon Muskról tudni kell, hogy nem nagy rajongója a mesterséges intelligenciának, konkrétan azt vallja, hogy ez fogja elpusztítani az emberiséget. Van viszont egy terve, amivel az elkerülhetetlen apokalipszis mégis megakadályozható lenne:

vagyis az embereknek össze kéne kapcsolódniuk az MI-vel, így megelőzhető lenne, hogy a gépek lehagyjanak minket a fejlődésben, és az emberiség felesleges kolonccá váljon a mesterséges intelligencia nyakán.

Azt is lehet tudni, hogy Elon Musk hogyan képzeli ennek a kivitelezését, hiszen évekkel ezelőtt alapított egy céget Neuralink néven, amivel a célja éppen az emberi agy és a számítógépek szimbiózisának a megteremtése. A zseniális feltaláló szerint a chip vezetékeken keresztül kapcsolódna az emberi agyhoz, így a mesterséges intelligencia gyakorlatilag az agyunk kiegészítése lenne, és minden ember hiperintelligenssé válna. Valljuk be, ez azért sokkal jobban hangzik, mint James Cameron verziója.

Mondjuk nem tudjuk, mit aggódik, amikor ő úgyis elhúz a Marsra.

(Fotó: Getty)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon