Andy Rubin Essential Phone-járól sokan már most azt mondják, hogy az elmúlt évek legizgalmasabb telefonja. Nem véletelnül, hiszen a Google-t 2014-ben otthagyó Rubin az elmúlt években mást sem csinált, mint hogy a saját telefonján dolgozott, ami tényleg sok szempontból egy egészen különleges darab lett.

Először is ott van a kijelző, ami a jelenlegi trendeknek megfelelően keret nélküli (mostanában így hívják, ha csak egy vékony keret szegélyezni a kijelzőt), ugyanakkor Rubinnak sikerül megoldania azt a problémát is, ami például a Xiaominak nem igazán jött össze, vagyis a másodlagos kamera maradt a telefon tetején. Maga a kijelző amúgy 5,71 colos és QHD felbontású, vagyis 2560x1312 pixeles.

Ehhez hasonlóan a telefon többi része is a csúcskategóriát képviseli, az Essential Phone-ban ugyanis a legújabb, Snapdragon 835 proci van, 4 GB RAM-mal, 128 GB tárhellyel és egy duál kamerával kiegészülve (amelyek közül a színes kamera 13, a fekete-fehér pedig 3 megapixeles).

A telefon engedelmesen követi a divatot abból a szempontból is, hogy csak USB-C-csatlakozó van rajta, vagyis a jack-csatlakozó Rubin szerint sem nélkülözhetetlen egy telefonban. Érdekes, de az eddigi sikertelen próbálkozások ellenére Rubin látott fantáziát a moduláris kiegészítőkben is, amiket a telefon hátuljára lehet csatlakoztatni. Ez egyelőre egy 360 fokos kamerát valamint egy pótakksit jelent, de az ígéretek szerint később több kiegészítő is elérhető lesz a telóhoz.

Az Essential Phone-nal a legnagyobb bibi, hogy egyelőre kizárólag az USA-ban lehet megrendelni a gyártó honlapjáról 700 dollárért, és erősen kérdéses, hogy Magyarországra eljut-e valaha is.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés