Azt eddig is tudtuk, hogy az idei év legpengébb telefonját a Xiaomi adja a világnak, de azt nem hittük volna, hogy emellett még szinte csak úgy mellékesen bemutatják az elmúlt évek legmenőbb telefonját is.

Pedig ez történt, ugyanis a Xiaomi az Mi Note 2 bemutatójának végén - követve a Steve Jobs által megteremtett hagyományokat - bemutatott egy másik, eddig hétpecsétes titokként kezelt telót is, a Xiaomi Mi MIX-et, aminek keret nélküli dizájnja egészen üdítő látvány a sok egyforma telefon között.

Persze, ahogy a képeken is látható, a teló valójában nem teljesen keret nélküli, de tény, hogy más telefonokhoz képest egészen kecses benyomást kelt. A kínaiaknak rá is ment három évük a fejlesztésre, ugyanis nem volt könnyű kisakkozni, hogy mi legyen azokkal a dolgokkal, amik általában a telefon előlapján vannak, mint a hangszóró, a másodlagos kamera vagy a közelségérzékelő (ez felelős azért, hogy telefonálás közben a fülünkkel ne nyomkodjuk véletlenül a telefonunkat).

A hangszórónál végül egy olyan megoldás mellett döntöttek, ami vibrációval közvetlenül a fülbe sugározza a hangokat, a közelségszenzornál pedig a denevérektől lopták a technikát, ugyanis a hagyományos infravörös érzékelőt olyanra cserélték, ami hangjelek alapján érzékeli, ha valami a közelben van. Ami a szelfi kamerát illeti, azt egyszerűen lerakták a jobb alsó sarokba.

A telefon természetesen specifikációban is egy igazi bestia, 6,4 colos, QHD felbontású kijelzővel, Snapdragon 821 procival, 4 vagy 6 GB RAM-mal és akár 256 GB tárhellyel; sőt, lesz egy exkluzív kiadás is, aminek szélei 18 karátos arannyal lesznek bevonva.

Ez utóbbi 600 dollárba fog kerülni, de a "fapados" verzió már 517 dollárért hazavihető, amivel még mindig jóval olcsóbb, mint egy új iPhone vagy Samsung Galaxy S7. A teló értékesítése Kínában már november 4-én elkezdődik, de hogy hozzánk mikor jut el, azt egyelőre nem tudjuk. Reménykedni mindenesetre lehet, hiszen a Xiaominak néhány hónapja már hivatalos európai disztribútora is van az ABC Data személyében.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Ez jelenleg a világ (tíz) legjobb kamerás telefonja

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés