Ez a festmény több millió forintba kerül, de nem azért, amiért gondolnád
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mi legalábbis első ránézésre biztosan azt gondolnánk, hogy oké, hát ez biztosan valami barokk portré, azok meg elég drágák szoktak lenni. Csakhogy ez a festmény vadonat új.

Ami miatt a Christie’s aukciósház mégis ilyen bizakodó az árával kapcsolatban az az, hogy

Na persze nem egyedül, hiszen az MI-nek több ezer tanítója volt: mindazok az 1300-as és 1900-as évek között élt festők, akiknek a műveit betáplálták a mesterséges intelligenciába (összesen tizenötezret), ami így már önállóan is képes volt portrékat alkotni.

A mester névjegye

Azaz hogy nem teljesen önállóan, hiszen a képzeletbeli Belamy családot ábrázoló portrék két mesterséges intelligencia közreműködéséből születtek: az egyik megalkotta a képet, a másik pedig megpróbálta kitalálni, hogy az elkészült kép ember vagy gép alkotása. A munka addig folyt, amíg a második mesterséges intelligencia úgy nem döntött, hogy a festményt ember készítette.

A Belamy családról készült képek ennek ellenére mégsem a befektetett munka miatt kelnek majd el várhatóan akár tízezer euróért, sokkal inkább a "történelmi mérföldkő" státuszuk az, ami könnyedén megnyithatja a tehetősebb műkedvelők pénztárcáját.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.