Ez a festmény több millió forintba kerül, de nem azért, amiért gondolnád

Mi legalábbis első ránézésre biztosan azt gondolnánk, hogy oké, hát ez biztosan valami barokk portré, azok meg elég drágák szoktak lenni. Csakhogy ez a festmény vadonat új.

Ami miatt a Christie’s aukciósház mégis ilyen bizakodó az árával kapcsolatban az az, hogy

Na persze nem egyedül, hiszen az MI-nek több ezer tanítója volt: mindazok az 1300-as és 1900-as évek között élt festők, akiknek a műveit betáplálták a mesterséges intelligenciába (összesen tizenötezret), ami így már önállóan is képes volt portrékat alkotni.

A mester névjegye

Azaz hogy nem teljesen önállóan, hiszen a képzeletbeli Belamy családot ábrázoló portrék két mesterséges intelligencia közreműködéséből születtek: az egyik megalkotta a képet, a másik pedig megpróbálta kitalálni, hogy az elkészült kép ember vagy gép alkotása. A munka addig folyt, amíg a második mesterséges intelligencia úgy nem döntött, hogy a festményt ember készítette.

A Belamy családról készült képek ennek ellenére mégsem a befektetett munka miatt kelnek majd el várhatóan akár tízezer euróért, sokkal inkább a "történelmi mérföldkő" státuszuk az, ami könnyedén megnyithatja a tehetősebb műkedvelők pénztárcáját.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon