Az mondjuk probléma, hogy fizikai csatlakozó egyáltalán nincs rajta és a törésvédelmet is elég nehéz megoldani, de tényleg csodaszép.

A Xiaomi olyan telefon-prototípust készített, amelyen a kijelzőt mint a négy oldalélre kiterjesztették. A 88 fokos szögben, 800 Celsius fokos üvegkezelési hőmérsékleten lehajlított, tükörsimára polírozott éleken vízesés-szerűen folyik le a kép. Ezt a hasonlatot használta fel a gyártó a névadásra is: QuadCurvedWaterfall Display.

A telefonon nincs se csatlakozó, se gomb; a töltés, az adatcsere kizárólag vezeték nélkül történhet. Ennél persze nagyobb baj, hogy a törésvédelem gyakorlatilag megoldhatatlan, hacsak nem akarjuk egy tokkal rögtön meg is ölni a koncepció értelmét.

A fejlesztési trendek viszont minden mai, hétköznapi tapasztalataink alapján felvetődő józan észérv ellenére pont egy olyan jövő irányába mutatnak, amit ez a telefon is felvillant. A teljeskörű wireless kommunikáció feleslegessé teszi a portokat, a fizikai SIM-et kiváltja az eSIM, a mobilba épített, programozható hálózati azonosító chip – a törésbiztonságnál pedig sokkal fontosabb a divat és az elegancia.

Milyen menő lenne ezen a mobilon felcsatlakozni Elon Musk GSM-hálózatára:

És ezt olvastad már?
Nehéz elhinni, hogy ez a különleges repülőgép több mint fél percen át volt a levegőben