Történetünk hőse Naomi H., akit felvettek a NASA gyakornoki programjába, ő pedig újgenerációs virágszálként nem bírta megállni, hogy ne kürtölje világgá az örömhírt Twitteren – sajátos stílusban.

Azaz lényegében mindenkit elküldött a picsába, merthogy egy laza

„Everyone shut the fuck up – I got accepted for a NASA intership”,

mondattal nyitott, ami a finomabb értelmezés szerint is legalább annyit tesz, hogy „mindenki fogja be a pofáját, felvettek a NASA gyakornoki programjába”. Nem is maradt reakció nélkül az egész, merthogy Homer Hickam, a neves író – az October Sky (Októberi égbolt) című kötetével a New York Times bestseller-listáját is vezette –, vietnami veterán, űrhajómérnök és egyben a Nemzeti Űrhajózási Testület tagja ráakadt a posztra, majd egy rövid, de velős megjegyzéssel – „Language.”, azaz „Nyelv.” – utalt az ifjú gyakornok faragatlan modorára.

Naomi nem értékelte túlságosan az illusztris úriember óva intését, helyette éktelen haragra gerjedt – vagy csak a sokadik örömstampó ugrott meg hirtelen az agyáig –, majd úgy bepöccent, hogy egy „kapd be a f*szomat és a golyóimat, a NASA-nál dolgozom” mondattal zárta rövidre a történetet, és egyben tiszavirág-életű gyakornoki karrierjét.

Az internet nem felejt

Merthogy ezek után jött a slusszpoén:

Hickam ismertette, hogy annak az űrhajózási testületnek a tagja, amely az amerikai űrhivatal tevékenységét is felügyeli. Hoppá.

Erre már nem jött több velős válasz, a beszélgetést törölték, a Twitter-fiók pedig hirtelen priváttá vált, de a fránya internet ugye nem felejt. A kedves kis bájcsevej után a lány szűrét kipakolták a gyakornoki programból, és bár a hogyanok és miértek eléggé egyértelműek esetünkben, Hickam kihangsúlyozta: nem ő áll a kirúgása mögött, és még a kapcsolatot is felvette vele, hogy egy másik gyakornoki állást próbáljon intézni neki. Az mondjuk már lehet, hogy nem a NASA-nál lesz, mert ha Homer Hickam nem is, az űrkutatási hivatal egy-két fejese tényleg zokon vehette, hogy újdonsült, vagyis volt munkatársuk magatartása mennyire nem illik a NASA arculatához.

Ez is egy NASA-s sztori, valamivel jobb végkifejlettel:

(via)

És ezt olvastad már?
Több mint 23 ezren jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökségnél