Lesújtó fotókat készített bolygónkról az egyik asztronauta a Nemzetközi Űrállomáson
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kaliforniában ismét bozóttüzek pusztítanak egy ideje. A kaliforniai katasztrófa-elhárítási hivatal legfrissebb jelentései szerint az újonnan fellobbanó lángok Los Angeles északi vidékeit fenyegetik, s a hurrikán erejű szél miatt nagyon gyorsan terjednek.

Jelenleg hat helyen pusztít nagy tűz, bár sok helyütt vagy sikerült a tüzeket, vagy  a kiterjedésüket csökkenteni.

  • Az egyik legnagyobb tűzvész a múlt hét óta lankadatlanul lángol, és már hamuvá emésztette Sonoma megye híres szőlővidékét.
  • A CBS televízió helyszíni tudósítása szerint Dél-Kaliforniában a Los Angelestől keletre fekvő San Bernardino dombjai állnak lángokban,
  • és tűz emészti a Los Angelestől délre eső Riverside megye több települését is.

A Kincade elnevezésű tűzvész már több mint háromszáz négyzetkilométeren tombol, San Franciscóban és Los Angelesben is evakuálni kellett a lakosság egy jelentős részét, ugyanis házak tucatjai váltak lángok martalékává. A baj pedig már olyan nagy, hogy az űrből is látni lehet. Adrew Morgan, a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén szolgáló amerikai űrhajós küldött erre bizonyítékot – a nagy felbontású képekért nyisd meg a következő bejegyzést:

Andrew Morgan on Twitter

From @Space_Station I was able to catch these pictures of the California wildfires burning north of the Bay Area. Thinking of the people who have lost their homes and the brave first responders on the front lines protecting them.

Légy résen, mert épp valami fontos történik!

Napokon belül új magazint indítunk, tarts velünk a nulladik pillanattól! November elején startol a Raketa.hu, a Player-csoport jövőmagazinja, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire!

Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okosotthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót!

Ha szeretsz jó időben jó helyen lenni, kövesd be a Rakéta Facebook-oldalát, hogy azonnal tudd, ha kilőttük a magazint!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.