Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hogy ez az ötlet hogy hogy csak most jutott eszébe valakinek!

Pedig mi sem kézenfekvőbb, mint hogy a kocsinak, ami alapból úgy néz ki, mint egy hatvanas évekbeli low budget sci-fi egyik kelléke, valójában nem az amerikai utakon, hanem a Hold kavicsos krátereiben van a természetes közege.

A Tesla Cybertruck holdjáró változatának, azaz a Cyber6-nak ennek megfelelően hat kereke lenne, de nem mondhatnánk, hogy ettől bármivel is furábban néz ki, mint az eredeti. A fantáziarajzokért felelős Charlie Automotive ezen kívül jeladókkal, extra világítással és egy hatalmas parabolaantennával tette teljessé a Pirx kalandjai életérzést.

Bár csak dizájntervről van szó, ami teljesen biztos, hogy soha nem fog megvalósulni, a Tesla holdjárónak ennek ellenére van logikus alapja: Elon Musk másik cége, a SpaceX annyira szorosan együttműködik a NASA-val, hogy egy jó darabig ők fogják a Nemzetközi Űrállomásra fuvarozni az amerikai asztronautákat, az amerikai űrügynökség pedig már a közeljövőben, 2024-ig vissza akar térni a Holdra. Az első űrhajósok holdjárót még nem visznek magukkal, de a NASA tervei szerint a későbbiekben két különböző járgányt is fognak használni az égitesten.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.